Dozor nad výměnou výtahů v byt.domě

• (neregistrovaný)

28. 1. 2016 9:53

Dobrý den, osvč- plátce dph vystavil fakturu SVJ (plátci dph) ua činnosti spojené s dozorem nad výměnou výtahů v bytovém domě. Dal tam 15% sazbu daně. Domnívám se,že to je špatně. Poradí mi někdo, díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 1. 2016 23:25

Zdena R (neregistrovaný)

Re: dozor nad výměnou výtahů v byt.domě
      SVJ je plátcem DPH? Pokud ano, tak by měl být použit režim přenesení daňové povinnosti a sazbu DPH by pak řešilo SVJ. Vzhledem k tomu, že se jedná bytový dům, je první snížený sazba v pořádku. Výměna výtahu je stavební práce, technický dozor je dle mého názoru součástí stavebních prací.

• 29. 1. 2016 8:23

alčaz (neregistrovaný)

Dobrý den, díky za názor, ale já myslím,že technický dozor není součástí stavebních prací - tudíž sazbu bych dávala 21% i tady v diskuzi jsem to tak vyčetla, navíc tím,jak to není stavební ani montážní práce,tak myslím,že ani pdp se toho netýká..je to oříšek

• 29. 1. 2016 22:38

Zdena R (neregistrovaný)

Máte pravdu. Hledala jsem a myslím, že jsem našla. Technický dozor investora, což je zřejmě Váš případ (a dále stavební dozor a autorský dozor) jsou zařazeny pod kód 74 CZ CPA. Nejde tedy o stavební práce, nepodléhá režimu přenesení daňové povinnosti, spadá do základní sazby DPH.
      Najdete na stránkách finanční správy, do vyhledávání zadejte heslo: III. Přehled nejčastějších dotazů veřejnosti u kterých se přenesení daňové povinnosti u stavebních prací podle § 92e zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty neaplikuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).