Re: moc prosím
Zákon o dani silniční § 2 Předmět daně
(1) Předmětem daně silniční jsou silniční motorová vozidla a jejich přípojná vozidla (dále jen „vozidla“)
a) registrovaná v České republice,
b) provozovaná v České republice a
c) používaná
2. poplatníkem daně z příjmů fyzických osob k činnosti nebo v přímé souvislosti s činností, ze kterých plynou příjmy ze samostatné činnosti podle zákona upravujícího daně z příjmů.
Doporučila bych konzultaci s daňovým poradcem
Sama bych silniční daň za daný měsíc zaplatila
Mně v obdobné situaci, kdy jsem nezaplatila, FÚ na kontrole toto vytkl a doplácela jsem. ale už je to pár roků. Tehdy mi řekli, že jedině, kdyby značky byly v depozitu.
Já se přidám s opačným názorem. Jestliže to je auto do 3,5 t a vy máte v zakázkovém listu jasně napsáno, kdy jste ho dal do opravy a kdy vyzvedl, tak za měsíc, kdy jste ho celý prokazatelně nepoužíval bych SD neplatila. Ten zakázkový list bych si ofotila a založila ke kopii SD pro případnou kontrolu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2016 10:07
Dobrý den, prosím mám dotaz OSVČ, mám nákladní auto do 3,5t, které se měl celý měsíc v opravě - náklady na opravu si dám do DE, ale zajímalo by mě zda musím za tento měsíc hradit silničku, když jsem s ním prokazatelně nejezdil. děkuji