Re: DPP i PP - RZD?
To je zajímavý dotaz.
Potom bude mít na mzdovém listě u PP provedeno roční zúčtování a možná vráceno víc než bylo např. sraženo (může být vrácena i sražená záloha z DPP), a na mzdový list u DPP se vratka nedostane a nebude tam také uvedeno roční zúčtování. Líbo, myslíte že je to dobře pro případné kontroly, které se provádějí většinou na základě mzdových listů?
No ale jinak to s těmi osobními čísly nejde. Ani kdyby byl souběh DPP a PP, tak nemůžu mít na 1 osobním čísle. Narazili jsme u kontroly na OSSZ.
Běžně mám zaměstnance s jedním číslem pro víc pracovněprávních vztahů. Má u nás PP a další také např. DPP, tak že mám pod jením číslem několik pracovněprávních vztahů, při žádné kontrole žádný problém, co měla kontrola OSSZ za problém?
Dokonce si z archívu můžu vytáhnout už jednou ukončeného zaměstnance a pod stejným číslem pořídit další PP, DPP nebo DPČ.
Měla jsem pod 1 os. číslem PP a DPP. Pak jsem z toho zaměstnání odešla, má následovnice šla na kontrolu OSSZ a říkala mi, že musím pro každý PP či DPP dát další os. číslo. Paní ze sociálky měla problém
kontrolovat příjem podléhající soc.poj. a nepodléhající soc.poj., protože
to bylo pod 1 os. číslem. A byla jedna výplatní páska kvůli zdanění.
Byl tam souběh, tedy vše se danilo zálohovou daní.
Od té doby to tak dělám - DPP - jedno os. číslo, PP - další os. číslo.
Re: OT: Ze života - kontroly OSSZ
OT
Kontrola OSSZ Středočeský kraj
Paní kontrolorce se nelíbilo, že jsou Oznámení o nástupu založeny u jednotlivých pracovníků, že by to mělo být na jednom místě pohromadě. Mzdové účetní to ústně vytkla.
Kontrola za cca 2,5 roku, stejná kancelář, jen vedle sedící kontrolorka
Paní kontrolorce se nelíbilo, že jsou Oznámení o nástupu založeny na jednom místě pohromadě, a že by měly být založeny u jednotlivých pracovníků. Mzdové účetní to ústně vytkla.
Mzdová účetní od té doby všechny Oznámení o nástupu kopíruje a zakládá u jednotlivých pracovníků + na jednom místě pohromadě. To se zase nelíbí jejímu klientovi z důvodu, se zbytečně plýtvá papírem.
No to jo, protože u zúčtování je přiloženo potvrzení o zaměstnání jiného zaměstnavatele, tady ale toto potvrzení nebude. Tak že jedině si opravdu k zúčtování přiložit i ML z DPP, protože za několik let při kontrole už tam paní ani nemusí být a nebo si nemusí ani pamatovat co a jak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2016 13:52
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnankyně u nás byla vloni na začátku roku zaměstnána na DPP (do Kč 10 000,--, podepsala Prohl., daň nulová), později byla přijata do PP. Budu jí dělat RZD. Musím tam zadat i příjem z DPP?
Ve mzdovém programu ji mám vedenou na 2 os. číslech, tedy bych příjmy musela ručně opravit.
Prosím o radu! Děkuji.