Re: Opravný ELDP 2014-vyloučené doby při
>Dobrý den,
>chtěla bych poprosit o kontrolu opravného ELDP za r.
>2014. Kontrola z OSSZ mě upozornila na chybně uvedené
>vyloučené doby u dvou zaměstnankyň s PPM. Neuvědomila
>jsem si, že VD jsou jen do dne porodu, a uvedla jsem
>celý měsíc. Paní mi je tužkou opravila a pro jistotu
>zkontrolovala všechny ELDP s PPM a opravila mi i jeden,
>který si myslím, že byl dobře.
>
>Průběh dob:
>1.1. - 14.2. pracovala
>15.2. - 29.8. PPM, den porodu byl 26.3. = VD 39 dní ?
>30.8. - 9.9. pracovala (na RD je manžel)
>10.9. - 5.12. nemoc = 87 dní
>6.12. - 31.12. pracovala
>
>ELDP byl vystaven:
>1++ N 1.1. - 31.12., Dny 212, VD 126 - ty mi paní z
>OSSZ ručně opravila na 116 a já nemůžu přijít na to, jak
>se k tomu dostala(původně opravila VD na 39, pak si
>všimla nemoci po PPM, škrtla to a znovu opravila na
>116).
>
Pokud v říjnu ani v listopadu neměla žáden příjem, pak to máte správně. Úřednice se zřejmě přepočítala, múže se stát.
>
Moc děkuji za odpověď, paní Jasná. A mohla bych se zeptat, jestli byste na mém místě vůbec vystavovala opravný ELDP? Nevím, jestli si tu opravu někam poznamenala (měla svoje sjetiny a při kontrole ELDP si do nich odškrtávala nebo psala poznámky) nebo jestli by ji na OSSZ dostali až tím opravným ELDP. Nebo bych jí měla raději kontaktovat a domluvit se s ní přímo? Nechtěla bych se jí nějak dotknout, dělala mi kontrolu za 5 let zpátky a napsala mi protokol bez závad. Ale také samozřejmě nechci poškodit zaměstnankyni.
Já na vašem místě bych zavolala dané úřednici a požádala o vysvětlení vyloučené doby, že nemůžete dojít ke stejnému výsledku jako ona. Samozřejmě neútočit, jen požádat o vysvětlení, že nechápete, jak se k danému číslu dopočítala. Vše formou, že žádáte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 1. 2016 22:49
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o kontrolu opravného ELDP za r. 2014. Kontrola z OSSZ mě upozornila na chybně uvedené vyloučené doby u dvou zaměstnankyň s PPM. Neuvědomila jsem si, že VD jsou jen do dne porodu, a uvedla jsem celý měsíc. Paní mi je tužkou opravila a pro jistotu zkontrolovala všechny ELDP s PPM a opravila mi i jeden, který si myslím, že byl dobře.
Průběh dob:
1.1. - 14.2. pracovala
15.2. - 29.8. PPM, den porodu byl 26.3. = VD 39 dní ?
30.8. - 9.9. pracovala (na RD je manžel)
10.9. - 5.12. nemoc = 87 dní
6.12. - 31.12. pracovala
ELDP byl vystaven:
1++ N 1.1. - 31.12., Dny 212, VD 126 - ty mi paní z OSSZ ručně opravila na 116 a já nemůžu přijít na to, jak se k tomu dostala(původně opravila VD na 39, pak si všimla nemoci po PPM, škrtla to a znovu opravila na 116).