není zač, pěkný den
>>>Dobrý den,
>>>
>>>měla bych dotaz. Máme zaměstnance, který je od
>>>18.12.2015 nezvěstný, je vyhlášeno pátraní policií
>>>ČR.
>>>Jelikož měl zaměstnanec hodně dovolené, prozatím se
>>>mu
>>>napsala dovolená, předpokládalo se, že se vrátí do
>>>práce.
>>>Jenže uběhl další měsíc a žádné nové zprávy o něm
>>>nemáme. Jak v takové situaci nadále pokračovat, jak
>>>vést
>>>zaměstnance, popřípadě jaké mám možnosti výpovědí,
>>>když
>>>mu nemůžu doručit žádnou písemnost?
>>>
>>>Děkuji za
>>odpovědi
>>Lucie
>>
>>http://www.bozpinfo.cz/iso/rady/otazky_odpovedi/ochrana_pred_riziky/nezvestny_zamestnanec090211.html
>
>
>
>Děkuji moc
Re: Výpověď - nezvěstný
Ano to chápu, že pokud jsem mu dala dovolenou, že jsem tak omluvila jeho nepřítomnost, jenže dovolená je už vyčerpána a jeho neomluvená absence trvá.
Pokud to tedy chápu správně, od doby co není v práci se mu psala dovolená. Po vyčerpání, neomluvená absence, kde dle výše uvedeného článku mohu tedy za hrubé porušení pracovní kázně se zaměstnancem ukončit PP.
No to jsem se dočetla v tom článku, dívejte nám nešlo o to s ním rozvázat PP. Je to dobrý zaměstnanec. Ale měsíc a půl o něm nemáme žádné zprávy a ani rodina o něm nic neví, já jsem se právě ptala jak ho mám dále vést, nebo jak postupovat.
Tak stejně jsme mu mohli psát A už od začátku a zbylou dovolenou v případě ukončení PP proplatit. Jenže jsme mysleli, že se vrátí.
Můj dotaz byl s prosbou o radu co teď?
No já si matně vzpomínám, že tady kdysi nějaký právník psal, že vlastně čerpáním dovolené jste jeho nepřítomnost omluvili, nevyzvali pak k nástupu do práce, ten zaměstnanec se pak u soudu domáhal neplatnosti okamžitého zrušení a bylo mu vyhověno. Nevím, jestli se mi to nějak nezamotalo, ale asi bych se nejprve poradila s právníkem, zda můžete teď dát okamžité zrušení. Tím nic nepokazíte.
Kdyby se každý šel poradit s právníkem (místo lovení rad na netu) nebo dokonce si přečetl zákon, tak tu nemáme o čem diskutovat :)
Neříkám že ok zrušení je úplně správné (ona ta dovolená je taky špatně, že), ale je to asi tak to nejlepší, co se teď dá dělat. Až se pán najde, tak to přinejhorším opraví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2016 7:20
Dobrý den,
měla bych dotaz. Máme zaměstnance, který je od 18.12.2015 nezvěstný, je vyhlášeno pátraní policií ČR. Jelikož měl zaměstnanec hodně dovolené, prozatím se mu napsala dovolená, předpokládalo se, že se vrátí do práce. Jenže uběhl další měsíc a žádné nové zprávy o něm nemáme. Jak v takové situaci nadále pokračovat, jak vést zaměstnance, popřípadě jaké mám možnosti výpovědí, když mu nemůžu doručit žádnou písemnost?
Děkuji za odpovědi Lucie