Kontrolní hlášení a fa za stravenky

• (neregistrovaný)

2. 2. 2016 8:10

Kam dát přijatou fakturu za stravenky od Sodexa, faktura celkem je nad 10.000, a provize je 500,-Kč najíždí mi to do řádku B2 i když vlastně samotné plnění je do 10.tisíc tedy pouze ta provize. Je to správně? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2016 13:21

Veruš (neregistrovaný)

Re: kontrolní hlášení a fa za stravenky
      Na školení nám říkali, že v tomto případě ne, že půjde do B3. Do B2 by to mělo jít, pokud by byla provize nad 10.000 Kč. Prý je to z toho důvodu, že stravenky jsou plnění, která nejsou předmětem DPH. Snad to tak opravdu bude. Kdyby se jednalo o plnění osvobozená od DPH, pak by doklad měl jít do B2.

PS: A co se týká účetního programu, tak nám to taky nefunguje, jak by mělo.

• 17. 2. 2016 11:16

Volfová (neregistrovaný)

Nevím kdy jste byla na školení, ale v prosinci opravovali zákon o kontrolním hlášení a na školení, kde já jsem byla na začátku ledna, tak nám říkali, že se pro rozlišení B2 a B3 bere cena celkem. Tudíž v tomto případě by se to uvádělo do B2 i s nízkými hodnotami.

• 23. 2. 2016 8:49

IvetJ (neregistrovaný)

Opravdu by měla být brána v potaz cena celkem. Tzn. že faktura bude vykázána v sekci nad 10.000 Kč.

Jen pro informaci uvádím odkaz přímo na sodexo: http://cz.benefity.sodexo.com/sites/cz/files/Kontroln%C3%AD%20hlášen%C3%AD%20Jak%20na%20věc_0.pdf

Přeji hezký den.
      IvetJ.

• 4. 3. 2016 11:30

Della (neregistrovaný)

Ivet právě naopak. Sodexho v odkazu upozorňuje partnery že do kontrolního hlášení započítává pouze cenu celkem (což je pouze provize). Tu část faktury kde vyčísluje stravenky a kolik vám pošle označuje jako pouze informativní část která není součástí faktury.
      Řeším stejný problém, padá mi to do B2, dle dodavatele našeho softwaru je to v pořádku, bere se celá faktura v absolutní hodnotě, nicméně pokud to tak vykážu tak budu mít problém protože Sodexho to takto očividně nevykazuje

• 23. 3. 2016 12:01

alenabi (neregistrovaný)

Dello, podle mě byl dotaz na to když stravenky kupuji tz. dle Sodexa stránka první "Jsem klient" - kdy se tedy bere celková hodnota, ale vy píšete o případu druhém "Jsem partner", kdy chci proplatit stravenky, které jsem přijal a tam je to dle provize.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).