Re: Nemoc - odpracovaná celá směna
Já bych to viděla tak, že první den nemoci je pondělí, ale v tento den odpracoval 5,5 hodiny, takže první neplacený dne nemoci začne až od následujícího dne, protože je odpracovaná část směny. Ale určitě bych nejdřív zavolala na OSSZ na kontrolní oddělení a tam požádala o konzultaci. Zavolejte tam a dejte vědět, co vám poradili, osobně by mě to zajímalo, protože jsem sama tento případ ještě neřešila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2016 9:19
Dobrý den,
moc prosím o kontrolu - jsem začátečník.
Zaměstnanec odpracoval celou směnu - od neděle 22 hod. do pondělí 6 hod. (7,5 hod. + 0,5 hod. přestávka). Od pondělka má zároveň vystavenu nemocenskou. Nepřišel tedy na směnu, která mu v ten den opět začínala ve 22 hod. (uvádím, že se jedná se o rovnoměrně rozvrženou pracovní dobu).
Je to tak, že se DPN posouvá - tedy pondělí opracováno vše, úterý až čtvrtek bez náhrady, od pátku náhrada?
A vyloučená doba tedy bude také až od úterý, i když nemocenská je vystavená od pondělí?
Předem moc děkuji za radu