Re: Nutnost odhadu při podání dp z převo
Platí se z toho co je vyšší. Jak jinak by fú věděl, co je vyšší, kdyby neměl obě hodnoty (KS i odhad)?
Už asi 2 roky odhad být nemusí, pokud se rozhodnete použít "směrnou hodnotu". Tu spočítá fú na základě vámi dodaných údajů. Jestli ty údaje dokážete do DP dostat, jste frajer.
Uděláte přiznání z nabytí nemovitých věcí, vyplníte přílohu č. 2, ofotíte kupní smlouvu a vyrozumění o zápisu do katastru nemovitostí, zaplatíte zálohu a čekáte, co bude dál.
Příloha má číslo 5548_2
záloha 4% z odhadu, FÚ spočítá směrnou hodnotu, pokud vyjde daň vyšší- doplatíte pokud nižší, zůstane jim záloha, nic se nevrací, u některých nemovitostí je výhodný odhad ( jeho cenu si můžete odečíst od ceny k zdanění ) u jiných ne....jedná-li se o hodně peněz poraďte se s odborníkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2016 10:18
Dobrý den,
Prodal jsem byt a v Kupní smlouvě bylo ze Dan z převodu platí prodávající.Chci udělat dp a zajímalo by me zda musím udělat odhad pro Fu nebo zda lze toto udělat bez odhadu na základě ceny v KS.Vim ze se snad bere cena vyšší pro stanoveni převodní daně, buď KS nebo odhad.Nekde jsem slyšel ze odhad neni potřeba.
Kdyz budu podávat dp, musím pres datovku.Jsem FO na Ico a standardně podávám dp pres ds?
Díky za info