Nutnost odhadu při podání dp z převodu

• 2. 2. 2016 10:18

Dobrý den,
    Prodal jsem byt a v Kupní smlouvě bylo ze Dan z převodu platí prodávající.Chci udělat dp a zajímalo by me zda musím udělat odhad pro Fu nebo zda lze toto udělat bez odhadu na základě ceny v KS.Vim ze se snad bere cena vyšší pro stanoveni převodní daně, buď KS nebo odhad.Nekde jsem slyšel ze odhad neni potřeba.

Kdyz budu podávat dp, musím pres datovku.Jsem FO na Ico a standardně podávám dp pres ds?

Díky za info

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 2. 2016 10:33

katka2 (neregistrovaný)

Re: Nutnost odhadu při podání dp z převo
      Platí se z toho co je vyšší. Jak jinak by fú věděl, co je vyšší, kdyby neměl obě hodnoty (KS i odhad)?
      Už asi 2 roky odhad být nemusí, pokud se rozhodnete použít "směrnou hodnotu". Tu spočítá fú na základě vámi dodaných údajů. Jestli ty údaje dokážete do DP dostat, jste frajer.

• 2. 2. 2016 11:51

alešg

A jak to probíhá v praxi když nebudu chtít použít odhad?, vyplním dp, dodám kupní cenu a budu čekat že se mi finančák ozve a spočítá směrnou hodnotu? Nikdy jsem to nedělal, možná se ptám hloupě

• 2. 2. 2016 12:48

Líba (neregistrovaný)

Uděláte přiznání z nabytí nemovitých věcí, vyplníte přílohu č. 2, ofotíte kupní smlouvu a vyrozumění o zápisu do katastru nemovitostí, zaplatíte zálohu a čekáte, co bude dál.

Příloha má číslo 5548_2

• 2. 2. 2016 16:07

vladík (neregistrovaný)

záloha 4% z odhadu, FÚ spočítá směrnou hodnotu, pokud vyjde daň vyšší- doplatíte pokud nižší, zůstane jim záloha, nic se nevrací, u některých nemovitostí je výhodný odhad ( jeho cenu si můžete odečíst od ceny k zdanění ) u jiných ne....jedná-li se o hodně peněz poraďte se s odborníkem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).