Re: KH a zaokrouhlování
Mílo,
zda je to dobře nebo ne se dozvíte začátkem března.
Předpokládám, že by to mělo projít, protože CML má mít určitou inteligenci.
Na Vašich desetnících těch 80 miliard ročně nevybere.
Pokud by na takovéto nesrovnalosti posílala FS výzvy, tak se zahltí a zhroutí.
Hezký den!
Re: Zaokrouhlování v kontrolním hlášení
Na stránkách daňové správy píší, že bude nastavena maximální tolerance k zaokrouhlování ... alespoň tak to chápu
http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/dpr_info/aktualita.faces?zaznam=116
Re: Zaokrouhlování v kontrolním hlášení
Já když zadávám fakturu přijatou tak taky opisuji základ a daň podle faktury, nic nezaokrouhluji, ale když si vytvořím KH tak se mi to takto zaokrouhlí samo. Celkový součet mi sedí na přiznání, to je v pohodě. Jen si říkám, že až to bude CML párovat a třeba dodavatel tam bude mít haléře a já ne, tak mi bude chodit jedna výzva za druhou :-). Jak jsem psala, u hodnoty DPH píšou o toleranci, u základu nic nepíšou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2016 14:53
Dobrý den,
prosím Vás o informaci jak máte nastaveno zaokrouhlování v KH?
Mám přijatou fakturu na které je základ daně 23275,21 Kč a daň 4887,79 Kč. Do KH mi z programu leze jako základ 23275 Kč a daň 4888 Kč. U částky daně ve formuláři píší, že se může lišit o 0,5%, ale u základu nic takového nepíší? Můžu to takto nechat, nebo je to špatně?
Děkuji za rady.
Míla