Zam-ec nemá vše odpracováno

• (neregistrovaný)

2. 2. 2016 15:39

Dobrý den,

převzala jsem s.r.o., které zaměstnává 5 lidí. Při zadávání dat do SW jsem si u jednoho zaměstnance (rodinný příslušník jednatele) všimla, že má pracovní úvazek 40 h/týdně, ale za prosinec měl odpracováno jen 42 hodin celkem, zbytek nemá (studuje). Ve mzdě za prosinec mu předešlá účetní zaplatila jen těch 42 hodin (cca 4300 hrubého), jinak zbývajících 124 hodin zde není promítnuto nijak.. Jelikož je student, tak není sraženo ZP z min. mzdy, ale já si nejsem jista, zda takováto mzda je v pořádku. Nebo jak to vyřešit...

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 2. 2016 16:47

jo (neregistrovaný)

Re: zam-ec nemá vše odpracováno
      pokud splňuje statut studenta, pak skutečně není povinnost odvodu z MM, ale doložit potvrzením o studiu a vykázat alespoň neplacené volno, u rodinného příslušníka to asi jednatel neřeší, takže s nepl.volnem by neměl být problém, ale vykázané "něco" být musí, když má pracovní poměr a sjednaný úvazek 40 hod/týden. Právě dny nepl.volna by se v případě nemoci promítly do vyloučených dob pro nemoc.

• 2. 2. 2016 20:19

IvetaML (neregistrovaný)

Super, takže když bude vykazovat neplacené volno, tak jako student nebude hradit ani zam-tel ani on ZP...
      Mockrát děkuji :-)

• 2. 2. 2016 20:32

bet (neregistrovaný)

Dobrý den, pokud budete vykazovat nepl.volno celý měsíc a má statut studenta, pak skutečně nebude ztel odvádět ZP z nepl.volna, ale pokud bude mít např. polovinu měsíce mzdu a polovinu měsíce nepl.volno, pak z oné poloviny - kde má mzdu, bude ztel odvádět ZP ale bez povinnosti odvodu z minima. asi jste to tak myslela :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).