Re: DPP a daň. přiznání
Nejdůležitější z toho, co jste napsala je že jste obdržela příjem, který byl podroben zálohové dani a přitom jste u tohoto zaměstnavatele neměla podepsané Prohlášení poplatníka daně.
Podle ZDP musíte v tomto případě podat Přiznání k dani z příjmu FO sama. Nebo dát plnou moc ke zpracování daňovému poradci.
Požádejte všechny své zaměstnavatele o vystavení Potvrzení o výši zdanitelných příjmů
Pak můžete zpracovat své DP, doporučuji vyplnit na EPO
Daň z příjmů fyzických osob - od roku 2013 včetně (EPO2)
https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces;jsessionid=B7B605D87D006B4A2A29A94C9A0E83BD.ep3ap4
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2016 18:29
Dobrý den,
mám otázku. Jsem na RD a od března 2015 si přivydělávám. Od dubna 2015 uplatňuji daň. zvýhodnění na 1 dítě, moje měsíční mzda na DPP dosahuje s prémiemi minimální mzdy, ale bez odvodů. Prohlášení jsem podepsala.
V dubnu a květnu 2015 mi byla proplacena dovolená ze zaměstnání, zálohová daň, prohlášení jsem nepodepsala.
Celkově by mi to mělo dát cca 66 000 Kč.
Moje otázka zní, kdo mi udělá daň. přiznání? Vrátí mi daň, co se platila z dovolené?
Doplácí se i daňové zvýhodnění, pokud za rok dosáhnu poloviny min. mzdy, když mi bylo vypláceno až od dubna?
Mockrát děkuji za rady. :) Je to trochu zamotané a každý mi říká něco jiného.