Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2016 22:05
Zdravím a prosím někoho se zkušeností účtování CK. Účtuji společnost, která má činnost jednak jako cestovní kancelář a jednak jako cestovní agentura. Účtování cestovní kanceláře na běžné nákladové a výnosové účty, činnost cestovní agentury mám zachyceno na účtu 3xx a pouze provize z prodeje zájezdů na 6xx.
Finanční úřad po mě chce, abych prodeje jak vlastních zájezdů, tak i zájezdů agentury (ve skutečnosti se jedná pouze o zprostředkování prodeje cizího zájezdu) účtovala společně na 6xx. A vše bez DPH dávala do řádku 50 v přiznání k DPH, a následně krátila koef. DPH.
Takže mám prosím dvě otázky. 1) musím prodej zprostřed. zájezdů účtovat též na 6xx, když se jedná pouze o finanční prostředky, které se chovají průběžná položka)? 2) Opravdu vše (konkrétně zájezdy do třetích zemí, prodej letenek) dávat do ř.50?
Díky moc