Re: Příplatky - měsíční mzda
Problém bude asi v tom, že si nikdo není jistý odpovědi, protože se jedná o jiné časové pásmo, jestli tam nečíhá nějaká záludnost.
Pokod by tam nebylo napsáno, že se jedná o jiné časové pásmo, tak bych řekla, že máte pravdu, ale takto nevím.
A mohu se optat na tu práci o víkendu, když si bude zam. vybírat náhr. volno ve stejném měsíci. CO mu zaplatím co ne?
Např. fond pr.doby 21 dní x 8 = 168
k tomu práce so+ne = 2 dny x 8 = 16
Celkem pracoval 184 hodiny + příplatek za přesčas (16 hodin) + víkend (16 hodin). To by bylo pokud nebude čerpat náhradní volno.
Ale když jej bude čerpat, tak vyplatím jen těch 168 hodin???
Nevím jak to tam přesně napočítat. Jde o měsíční mzdu. Děkuji
Já sice nevím, co s tím má jiné časové pásmo společného, ale už první věta je zmatečná. Zahraniční pracovní cesta úterý až čtvrtek, tedy včetně víkendu. Jaké úterý, jaký čtvrtek, jaký víkend? Jednou 8,5 hodiny, jednou 8 hodin - těch 0,5 je přestávka na jídlo a oddech? Pracovní doba nebo pracovní směna?
Ano, to jsem nenapsala uplně šťastně, ale je to vlastně hned vysvětlené. Tak jsem myslela, že to bude jasné. Hůř jsem se vyjádřila.
Já spíš čekala pomoc. Zatím jsem to schytala. I když jsem se omluvila.
Ale kdyby by někdo odpověďěl, byla bych ráda. Ještě jednou se omlouvám a zároveň děkuji za pomoc.
Práce v sobotu a neděli, pokud není normálně jeho pracovním dnem, je přesčasem , je jedno jestli dělal ve vaší normální pracovní době, nebo jindy. Pokud vybere náhradní volno, tak zaplatit příplatky. Víc vám neporadím, protože u nás jsme odměňováni platem, nikoliv mzdou.
Není zač.
>>>>Ano, to jsem nenapsala uplně šťastně, ale je to
>>>>vlastně hned vysvětlené. Tak jsem myslela, že to bude
>>>>jasné.
>>>>Hůř jsem se vyjádřila.
>>>>Já spíš čekala pomoc. Zatím jsem to schytala. I když
>>>>jsem se omluvila.
>>>>Ale kdyby by někdo odpověďěl, byla bych ráda. Ještě
>>>>jednou se omlouvám a zároveň děkuji za pomoc.
>>>
>>>
>>>Práce v sobotu a neděli, pokud není normálně jeho
>>>pracovním dnem, je přesčasem , je jedno jestli dělal
>>>ve
>>>vaší normální pracovní době, nebo jindy. Pokud vybere
>>>náhradní volno, tak zaplatit příplatky. Víc vám
>>>neporadím, protože u nás jsme odměňováni platem,
>>>nikoliv
>>>mzdou.
>>
>>Paní Jasná psala už v 11,00 hod., že pokud si vybere
>>náhradní volno, tak se zaplatí normální měsíční mzda
>>+
>>víkendové příplatky.
>
>Děkuji. Chtěla jsem to právě jen osvětlit. Jak to je
>správně. Neštastně jsem to formulovala.
>Já děkuji i tak za pomoc a pochopení.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2016 9:53
Dobrý den, ráda bych požádala o kontrolu, zda uvažuji dobře. Zaměstnanec jel na zahr.pr. cestu od út do čt. Takže přes víkend.
Pracoval tam v so i ne. Chce si za to vybrat náhradní volno.
Pokud bude vybírat, tak mám proplatit pouze příplatek za so+ne.
Jejich pracovní doba na služebce byla 8,5 hodiny, ale v jiném časovém úseku - takže to mám posuzovat jako normální práci, že?
V evidenci pracovní doby, zapíši tu práci o víkendu a čerpvání náhr volna. je to dobře? Děkuji