Re: ČEZ - KH pro JI
Přihlásila jsem se a na přijatých platbách - platební kalendář mají uvedeno
Platba
Var. symbol 4275386601
Vystavení 18. 01. 2016
Splatnost 15. 01. 2016
Číslo daň. dokladu 1001220580 - takže toto číslo použiji jako evidenční? Nevím, jak vytisknout, děkuji za trpělivost
Částka xxx Kč
Zbývá doplatit 0 Kč
Stav Přijatá platba
abych pravdu řekla, to je otázka, které číslo ČEZ nakonec uvede. Jestli číslo platebního kalendáře (to by dle mého názoru mělo být) či číslo daňového dokladu,který je uveden v záložkách o přijatých platbách. To je jiné a daný doklad se k Vám nedostane,ani nejde vytisknout, snad je to jen jejich vnitřní číslování. První KH prozradí více.
Děkuji, hodná Na zadní straně platebního kalendáře mají uvedeno : Odpočet daně na základě tohoto DD lze uplatnit pouze v případě zaplacení částky uvedené v rozpisu plateb . . . Tuhle mám zapsanou jako zálohovou fakturu, ale jak zapsat DD k přijaté platbě - na základě čeho, nevím.
právě že na základě tohoto platebního kalendáře.Je to daňový doklad.
Záleží,co Vám dovolí Váš účetní program.
Já zadávám jako zálohovou fakturu, po úhradě zadám fakturu - vyúčtování zálohy, kde rozepíši DPH dle platebního kalendáře. Datum (které jde do KH) je datum,kdy platba druhé straně dojde (viz ČEZonline) a číslo DD uvádím číslo platebního kalendáře (a to doufám,že uvede i ČEZ do KH).
A ještě bude sranda s vyúčtováním, mi jsme si dosud DPH uplatňovali až na základě vyúčtování. Tzn., že za prosinec vyúčtování přišlo v lednu a tady u nás na vstupu bude částka DPH vyšší než co odvede ČEZ na výstupu, možná je to jinak, kdo ví :-) I tak velké díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2016 10:12
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, řešili jsme 20.1. ČEZ. Už se Vám ozvali a podali vysvětlení? Mám zaplacenou zálohovou fakturu 15.1., ale nevím, jaké evidenční číslo zadat, žádný DD k přijaté platbě nemám. Děkuji předem