Re: OP dle § 8c
Obě pohledávky jsou splatné v 9/2014.
A ještě prosím k těm 2 s vyšší částkou. Loni jsme je přihlásili k soudu, ale našla se firma, která nám tuto částku uhradila na základě námi vystavené faktury na stejnou částku (není to postoupení pohledávky - nemáme smlouvu ani nebude). Prosím, jak dostat z účta ty 2 neuhrazené faktury, které jsme přihlásili k soudu? Vytvořit 100% dań. OP, pak zrušit a odepsat ještě v r. 2015? Splatnost obou faktur je 9. a 10./2014. K soudu poslat sdělení - zpětvzetí žáloby? Velice děkuji.
Re: OP dle § 8c
Ano, také jsem to říkala šéfovi. On je sice chytrý, ale umíněný jak malé děcko. Účetní ať to nějak vyřeší.
Myslela jsem, zda by to šlo ještě nějak dodatečně smlouvou o PP a bylo by to vyřešené. Jenže domluva s tou protistranou je zbytečná. Vymlouvají se na to, že jednatel je cizinec, a proto je problém s podepsáním smlouvy. Takže s tím už asi nic nenadělám. Já Vám moc děkuji za Váš čas a ochotu pomáhat. Přeji Vám vše nejlepší. Moc si cením Vaší rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2016 10:15
Prosím, mohu vytvořit OP dle § 8c vůči 1 dlužníkovi, když rozvahová hodnota za 4 pohledávky přesáhne 30 tis.? 2 pohledávky v celkové výši 85 tis jsme přihlásili k soudu. Zbylé 2 (7 tis. + 1500,-) ne. Mohu na ty 2 s nižší částkou? Děkuji