Re: změny v odchodu do důchodu
asi jsem to nenapsala srozumitelně. Co platí teď, znám, ale oni přišli s tím, že by i narození PŘED rokem 1971 VŠICHNI měli jít až v 65 letech. Takže např. ročník 1957 s jedním dítětem žena má v současné době nárok na důchod v 62 letech a 2 měsících a dle nějakého návrhu PRÝ až v 65 letech. O tohle mi jde, jestli někde bylo zveřejněno, že se to PLÁNUJE. díky moc všem
Re: změny v odchodu do důchodu
Ministři chtějí sice vrátit strop odchodu do důchodu, a to na 65 let, jelikož by to ale byla pro státní rozpočet obrovská zátěž, důchodový věk nejspíš stále poroste. Informoval o tom server Aktuálně.cz.
Jistotu odchodu do důchodu maximálně ve věku 65 let má naposledy ročník 1971. Narození po tomto roce se musí nejspíš připravit na nový mechanismus automatického přehodnocení důchodového věku, který bude v pětiletých intervalech. Počítá s tím věcný záměr zákona, který poslalo do připomínkového řízení ministerstvo práce a sociálních věcí. Michaela Marksová Tominová chce dosáhnout toho, aby nová pravidla začala platit od roku 2017. Do budoucna by to mělo vypadat tak, že všichni strávíme v důchodu asi čtvrtinu svého života.
více zde: http://finexpert.e15.cz/opet-zmeny-v-odchodu-do-duchodu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2016 11:36
Zdravím všechny, prosím vás slyšeli jste někdo něco o tom, že by v brzké době mělo dojít ke změně ve stanoveném věku odchodu do důchodu?
Za mnou tady dnes chodí lidi s dotazem, že někde četli, že všichni narození před rokem 1971 by měli mít věk odchodu do důchodu 65 let. Já jsem teda nic takového nikde nečetla, ale mohlo mi něco ujít.
díky za info