Re: Kontrolní hlášení v Money S3
Faktura má být v řadě roku 2015 - do nákladů, do přijatých faktur. Datumy - DUZP 31.12.2015, vystavení 2016, nárok na DPH 2016, v KH bude v 1/2016 s datem DUZP 31.12.2015
U přijatých faktur v roce 2016 se Vám určitě nabízí možnost jak DUZP tak datum uplatnění DPH. (Nekopírujte fakturu z roku 2015, ale přidejte ji jako novou, při kopírování to nejde). Pak DUZP je 31.12.2015, uplatnění nějaké datum 2016. A vše by se mělo správně promítnout to KH.
Takhle mi to fungovalo loni (v DPH dalšího roku jsem to měla). Letos jsem zadávala stejně, ale je fakt, že upgrade poslení na KH zatím nemám stažený a nezkoušela jsem to.
Jen jsem zkusila nechat vypočítat přiznání k DPH a hlásilo mi to špatné kódy DPH u těch faktur, které se přetahovaly z minulého roku. Nepátrala jsem, měla jsem jinou práci, která hořela.
>Já mám tedy daň.evidenci a fakturu, kterou mám v roce 2015, ale uplatňovat budu v roce 2016 a potřebuji mít i v KH v roce 2016, tak v roce 2016 volba - Účetnictví, závěrkové operace/počáteční stav DPH, kde tu loňskou fakturu zapíšu.
>Když fakturu přidáváte v roce 2016 - kopírujete si ji
>z roku 2015? Potom to nejde, ale když fakturu přidáte
>v roce 2016 jako novou, tak lze zapsat DUZP 2015.
>>Já mám tedy daň.evidenci a fakturu, kterou mám v roce
>>2015, ale uplatňovat budu v roce 2016 a potřebuji mít
>i v KH v roce 2016, tak v roce 2016 volba -
>Účetnictví, závěrkové operace/počáteční stav DPH, kde tu
>loňskou fakturu zapíšu.
Nevím, jak v dań. evidenci - ale v účetnictví se mi tohle přetahuje. Nikde nic nezadávám.
Jen to spustím.
>
>>Když fakturu přidáváte v roce 2016 - kopírujete si ji
>>z roku 2015? Potom to nejde, ale když fakturu přidáte
>>v roce 2016 jako novou, tak lze zapsat DUZP 2015.
Ano, zkusila jsem zapsat jako novou, tak to funguje, ale musíte nejdříve vyplnit datumy a teprve pak zadávat částky. Když jsou již zadány částky dle sazby DPH, pak to hlásí chybu a nelze tak zapsat.
Když jsem zkoušela opravit již zapsanou fakturu, nešlo to také.
Musí se vynulovat ceny, opravit datumy a zadat zpět částky. To teda tvůrci SW moc nevychytali. Děkuji všem za rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 2. 2016 8:42
Zdravím všechny diskutující a prosím o radu ty kteří účtují v MoneyS3. V lednu 2016 mám přijaté fa vystavené v 1/2016, ale DUZP mají 12/2015. Doklad zaúčtuji do 1/16 na 383/321, 343/321
v roce 2015 interní doklad 5../383. Ale tyto fa se mi dostávají do kontrolního hlášení, což je špatně. Zadat do DUZP datum 31.12.2015
není možné, systém mi to neumožní. Jak tedy prosím účtovat. Děkuji předem za rady.