Re: kont.hlášení u platby kartou
Pane Karle, těžká odpověď. Zatím jen všichni pročítáme povídání finanční správy a studujete co a jak. Ale jak to má být opravdu - kdo ví.
Možná by bylo vhodné se zeptat osoby, od které jste tyto informace obdržel, z čeho vycházela, z jakého předpisu.
Jednu věc ale vím, určitě nevedete jednoduché účetnictví. Jednoduché účetnictví mohou vést POUZE právnické osoby.
No, paní to zase slyšela od jiné účetní atd... Tam jsem se nedopátral... S tím účtem jsem nemyslel jednoduché, ale že nemám na účtování nic složitého, pár vydaných faktur, pár došlých a pár pokladních dokladů - že to není bůh ví jaké složité účtování. :)
Tak buďte v klidu, plnění na vstupu (přijaté doklady) do 10.tis.Kč dál evidujte, jak potřebujete. Asi někdo promíchal informace ke kontrolnímu hlášení s informacemi k elektronické evidenci tržeb (a asi velice nepřesnými). Sama u svých klientů uvádím v účetnictví i v daňové evidenci u všech dokladů i čísla dokladů, ale je to kvůli přehlednosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 2. 2016 17:00
Dobrý den,
můžete mi prosím někdo poradit? Někdo mi říkal, že platby kartou (PHM, drobní dodavatelé) se musí evidovat kvůli kontrolnímu hlášení s DIČ. U pokladny u výdajových dokladů do 10tis se DIČ u těchto paragonů nemusí evidovat. Ale u platby kartou prý ano.. Nějak tedy tomu nerozumím, v čem je rozdíl a nemůžu nikde nic o tomto tématu najít. Jedná se mi o to, že platím kartou PHM atd... Jsem plátce DPH, ale mám velmi málo dokladů a velice jednoduché účto, ale s tímto si nevím rady a proto prosím o radu. Děkuji.