Re: exekuce - DPP
Mám zam. na DPP a ohledně exekucí si taky nevím rady. Dávám podepisovat čestná prohlášení, ale od některých nemám ani to.
Nevím, co mám dělat, když vím,že zam.exekuce má. Jak mám zjistit,
kde má ty exekuce a mám se vlastně v tomto angažovat? Navíc má i jiný příjem - zaměstnání nebo důchod. Vůbec nevím co s tím.
Jestli mi poradíte, budu ráda. Děkuji.
Takže p.Ivo , nejdříve si musím zjistit od kdy exekuce?
děkuji
Na školení nám naposledy říkali: "pokud Vám napíše, že má exekuce a napíše jejich čísla, pak kontaktujete příslušný exekutorský úřad a ohlásíte datum nástupu zaměstnace (první dvoj/trojčíslí před EX je číslo EÚ). Ale pokud si čísla exekucí nepamatuje a jen Vám napíše, že má exekuce, pak čekáte, až se ozve exekutor sám. Nejste detektivní kancelář, abyste obvolávali všechny EÚ v republice."
Exekutoři si v pravidelných intervalech projedou rejstříky (obvykle zdravotní pojišťovny) a jakmile zjistí, že jste zaměstnance přihlásili, šup, už máte v datovce exekuci.
Problém může být s insolvencí, nedávno mi třeba zaměstnanec v osobním dotazníku prohlásil, že nemá exekuci ani insolvenci a já téhož dne, po zadání do mzdového programu, který má automatickou kontrolu rodného čísla na insolvenci, zjistila, že je tam už třetí rok insolvence. "Že prý nevěděl, že je to potřeba hlásit hned" ... prdlajs, bál se, že ho s insolvencí nevezmeme. Vzali jsme, samozřejmě.
Takže insolvenci kontroluju, exekuce jen když vědí čísla jednací nebo aspoň jméno exekutora. Pokud neví, nebo se tváří, že neví, pak si nechám napsat do dotazníku větu "nepamatuju si jméno exekutora ani číslo exekuce".
>>Mám zam. na DPP a ohledně exekucí si taky nevím rady.
>>Dávám podepisovat čestná prohlášení, ale od některých
>>nemám ani to.
>>Nevím, co mám dělat, když vím,že zam.exekuce má. Jak
>>mám zjistit,
>>kde má ty exekuce a mám se vlastně v tomto angažovat?
>>Navíc má i jiný příjem - zaměstnání nebo důchod.
>>Vůbec
>>nevím co s tím.
>>Jestli mi poradíte, budu ráda. Děkuji.
>Na školení nám naposledy říkali: "pokud Vám napíše, že
>má exekuce a napíše jejich čísla, pak kontaktujete
>příslušný exekutorský úřad a ohlásíte datum nástupu
>zaměstnace (první dvoj/trojčíslí před EX je číslo EÚ). Ale
>pokud si čísla exekucí nepamatuje a jen Vám napíše, že
>má exekuce, pak čekáte, až se ozve exekutor sám.
>Nejste detektivní kancelář, abyste obvolávali všechny EÚ v
>republice."
>Exekutoři si v pravidelných intervalech projedou
>rejstříky (obvykle zdravotní pojišťovny) a jakmile zjistí,
>že jste zaměstnance přihlásili, šup, už máte v datovce
>exekuci.
>Problém může být s insolvencí, nedávno mi třeba
>zaměstnanec v osobním dotazníku prohlásil, že nemá exekuci
>ani insolvenci a já téhož dne, po zadání do mzdového
>programu, který má automatickou kontrolu rodného čísla
>na insolvenci, zjistila, že je tam už třetí rok
>insolvence. "Že prý nevěděl, že je to potřeba hlásit hned"
>... prdlajs, bál se, že ho s insolvencí nevezmeme. Vzali
>jsme, samozřejmě.
>Takže insolvenci kontroluju, exekuce jen když vědí
>čísla jednací nebo aspoň jméno exekutora. Pokud neví,
>nebo se tváří, že neví, pak si nechám napsat do dotazníku
>větu "nepamatuju si jméno exekutora ani číslo
>exekuce".
děkuji jste hodná, takže budu čekat, protože opravdu nemám v ruce nic jen v osobním dotazníku podtržené , že exekuci má.
hezký víkend
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 2. 2016 9:20
dobrý den, prosím jak mám dále postupovat, dělám exekuce krátkou dobu a teď mám dva případy, kdy si zaměstnavatel vzal na brigádu dvě paní DPP a obě mají exekuce (mimo nás mají ještě někde HPP), takže zápočtáky nemám ,když jsem najela na rejstřík v PC, zadávala podle všech údajů co mám tak nic nenalezeno. Mám volat ty zaměstnance
a zjišťovat kontakt na exekutora? Mám strach, že když nastoupili pří konci ledna ,měla bych už srážet, ale nemám žádné podklady.Co prosím poradíte?
děkuji