Re: Odešel mi PC i úč. program, jaký jin
Ano, sypu si popel na hlavu, něco je zazálohováno, něco ne. Chystala jsem to po DPH zazálohovat, ale už se to nerozjelo. Právě nad tou startovací verzí Pohody jsem přemýšlela, nechci začít s něčím a pak zase přejít na něco jiného...
Pohoda je skvělá, hlavně není myšoidní a dá se kompletně ovládat z klávesnice. Nejvíc oceňuji klonování zápisů, mně osobně to strašně práci urychluje a limituje to i nebezpečí chyb. Taky nám za celou dobu (máme dvě licence), nikde nezradila a nebyl problém, ani s funkčností, ani s aktualizacemi.
Jediná nevýhoda je, pokud máte více licencí a přenášíte zálohy z jedné na druhou, tak při obnově dat neumí vůbec porovnat stav dat se zálohou a chybí tu jakákoliv kontrola.
Jinak zálohování je fakt u účetní firmy životně důležité, zálohujeme denně a někdy i v průběhu dne a vždy postupně na několik generací médií. Ta pak máme uložena na více místech.
Při přenášení dat z jednoho PC do druhého řešíme tak, že posíláme data mailem a do zprávy uvedeme počet položek účetního deníku
Externí zálohovací zařízení je pro samostatnou externí účetní v dnešní době, řekla bych, nezbytností. Jen stále nedůvěřuji úložištím na netu.
Já jsem ještě víc paranoidní :-) zaeviduji si počet řádků v deníku plus stav pokladny, banky, závazků a pohledávek. To po obnově dat zkontroluji. Ale přenášíme si data z vlastních počítačů na hlavní PC, směrem ke klientům ne, takže zdržujeme jen sami sebe.
Jen si myslím, že by tohle mohla dělat Pohoda sama, vypsat obsah dat, porovnat je se zálohou, označit rozdíly a určit, která data jsou novější. Jako to umí perfektně třeba Účto Tichý a spol.
K úložištím na netu taky nějak nemám důvěru, to jsme na tom stejně, a tom mám vlastní webhosting. Co je doma, to se počítá. :-)
Já jsem přešla na Pohodu před 10 lety z DOSovského Ozoganu , chvíli jsem byla v Jiříkově vidění , ale dnes na ni nedám dopustit. Mám Pohodu komplet 2 licence, k tomu TAX na daně a nikdy nebyl žádný problém. Data přenáším z PC na notebook a zpět, pro orientaci mi stačí datum zálohy, také nejde přehrát data z novější verze do starší, donutí vás nejdříve stáhnout novou verzi. Jen ty mzdy nepoužívám ty se mi nelíbí... zálohuji pravidelně. Vše potřebné posílám přímo z programu na úřady a vždy to bylo v pohodě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 2. 2016 10:20
Dobrý den, jsem celkem zoufalá, zkolaboval mi PC a v něm i účetní program, měli jsme to u odborníka, ale nepodařilo se mu ani hardware zachránit. Budu teď na rychlo potřebovat nějaký program, naštěstí mám vytištěné konečné stavy i průběhy účtů loňského roku. Poradíte prosím, jaký program vybrat, zatím s co nejmenšími náklady, přemýšlela jsem o té Pohodě, co myslíte?
Děkuji
Linda