Čerpání ŘD po MD - prohlášení

• (neregistrovaný)

5. 2. 2016 13:23

Dobrý den.
    Zaměstnankyně do 10.1.2016 DPN. Od 11.1.2016 MD. Prohlášení na r.2016 nepodepsané. Když by čerpala ŘD navazující na MD, stačí podepsat prohlášení až s datem měsíce, ve kterém bude čerpat ŘD? A jak by to, prosím, bylo, když by v roce 2017 požádala o roční zúčtování za rok 2016 a prohlášení by měla podepsané od 7/2016? Musela by dodatečně podepsat od 1. 1. 2016?
    Děkuji za objasnění.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2016 13:30

Líba (neregistrovaný)

Re: Čerpání ŘD po MD - prohlášení
      Nemusela, protože by neměla žádný příjem. Ona nežádá o RZD za rok 2015, aby to podepsala najednou?

• 5. 2. 2016 13:43

Verony (neregistrovaný)

Paní Líbo, myslíte to tak, že jak by přišla požádat o roční zúčtování r.2015, tak by podepsala současně prohlášení na rok 2016? Mě spíš zajímalo, kdyby nechtěla teď podepsat na rok 2016 a v 7/2016 by měla příjem a zároveň podepsala prohlášení a chtěla za letošní rok provést roční zúčtování.
      Děkuji za Váš čas.

• 5. 2. 2016 13:57

Líba (neregistrovaný)

Ano, vím. Na to jsem odpověděla,"Nemusela, protože by neměla žádný příjem".

Tím jsem myslela, že by nemusela podepisovat dodatečně za leden až červen, protože by v té době neměla žádný příjem.

A pak jsem se ptala, jestli vůbec ví, že by si měla přijít podepsat prohlášení, protože matky na to obvykle zapomenou, když jim to nikdo neřekne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).