Re: DPFO náhrada od Koop
>dobrý den, chystám daňové přiznání a klient přinesl
>jak ptvrzení od zaměstnavatele tak i potvrzení od
>KOOPeratiavy (za vyplaenou náhradu za prac. úraz). Pročítala
>jsem diskuze, ale vůbec z toho nejsem moudrá. Chápala
>bych jednoznačně že do ZD 5000 bude daň srážková,
Lepší by bylo nechat zpracovat DP daňového poradce, s tímto můžete svého klienta poškodit.
ale
>na dopise není nic takového uvedeno. Je tam pouze
>cituji:"základ daně 4332 Kč, daň 660 Kč". žádná zmínka,
>jestli zálohová nebo srážková... můžete mi prosím
>poradit (zaměstnavatel totiž odmítl udělat RZD, že paní má
>náhradu od pojišťovny)...
>
>A ještě jsem se chtěla zeptat na druhý dotaz. Pokud
>bude mít klient prac. úraz v roce 2015, ale náhradu
>dostane až v roce 2016, tak se to k roku 2015 vůbec
>nevztahuje že? myslím tím DPFO/RZD? Děkuji mám v tom už
>zmatek.
Řešeno zde 3.2.
Podívejte se do historie
no má pouze dopis, který se nazývá Vyrozumívací dopis poškozenému k pracovnímu úrazu, asi si bude muset zažádat o potvrzení o zdanitelných příjmech děkuji už mi to dochází jak to funguje... tento dopis je z roku 2015, ale druhý dotaz se týkal jiného klienta, který ještě právě od pojišťovny nic nemá. Teprve na to čeká a měly by mu přijít peníze až letos. Děkuji
Náhrada od Kooperativy za pracovní úraz je považována za příjem ze závislé činnosti.Takže poplatník má v roce 2015 de facto dva příjmy ze závislé činnosti současně a proto mu mzdová účtárna nemůže provést roční zúčtování a musí si sám podat DP. Ten příjem z Kooperativy pořídíte do DP normálně jako další zaměstnání.
Re: Děkuji všem
>Náhrada od Kooperativy za pracovní úraz je považována
>za příjem ze závislé činnosti.Takže poplatník má v
>roce 2015 de facto dva příjmy ze závislé činnosti
>současně a proto mu mzdová účtárna nemůže provést roční
>zúčtování a musí si sám podat DP. Ten příjem z Kooperativy
>pořídíte do DP normálně jako další zaměstnání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 2. 2016 16:46
dobrý den, chystám daňové přiznání a klient přinesl jak ptvrzení od zaměstnavatele tak i potvrzení od KOOPeratiavy (za vyplaenou náhradu za prac. úraz). Pročítala jsem diskuze, ale vůbec z toho nejsem moudrá. Chápala bych jednoznačně že do ZD 5000 bude daň srážková, ale na dopise není nic takového uvedeno. Je tam pouze cituji:"základ daně 4332 Kč, daň 660 Kč". žádná zmínka, jestli zálohová nebo srážková... můžete mi prosím poradit (zaměstnavatel totiž odmítl udělat RZD, že paní má náhradu od pojišťovny)...
A ještě jsem se chtěla zeptat na druhý dotaz. Pokud bude mít klient prac. úraz v roce 2015, ale náhradu dostane až v roce 2016, tak se to k roku 2015 vůbec nevztahuje že? myslím tím DPFO/RZD? Děkuji mám v tom už zmatek.