Intrastat obrat

• (neregistrovaný)

7. 2. 2016 22:54

Dobrý den, firma dělá intrastat již pár let. Převzala jsem účetnictví v půlce roku 2015. Za rok2015 jsme dosáhli přijetí z EU jen za 4 miliony. Neměla jsem k dispozici účetnictví roku 2014 a nyní zjistila že i v roce 2014 se nedosáhlo ani na 6 milionů. Naposledy byl obrat nad 8 mil v roce 2013.

Nezanikla nám tak už pro rok 2015 povinnost podávat intrastat?

Chápu to správně že se podává od měsíce kdy dojde k překročení a další celý následující rok?

Musím udělat oznámení já na celní úřad nebo nás informuji oni?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 5. 2016 15:04

vercaaa (neregistrovaný)

Re: Intrastat obrat
      Povinnost Vám zanikla..

4.8. Ukončení povinnosti vykazovat údaje

28) Zpravodajské jednotce končí povinnost vykazovat údaje do Intrastatu podáním nebo odesláním Výkazu pro Intrastat za měsíc prosinec toho kalendářního roku, ve kterém nedosáhla prahu pro vykazování. Takové ukončení povinnosti vykazovat údaje do Intrastatu se týká zvlášť údajů o odeslaném a zvlášť údajů o přijatém zboží. Skončí-li zpravodajské jednotce povinnost vykazovat údaje do Intrastatu o odeslaném nebo přijatém zboží z důvodů nedosažení prahu pro vykazování, nemá povinnost tuto skutečnost písemně oznámit svému místně příslušnému celnímu úřadu.

Hlídejte si jen pro Vaši statistiku na straně přijetí / odeslání.. pokud byste zase dosáhli těch 8mil, potom musíte hlásit na Cu už ten měsíc, ve kterém prahu dosáhnete

19) Každý vznik povinnosti vykazování údajů do Intrastatu z důvodů dosažení prahu pro vykazování se písemně oznamuje před předáním prvního Výkazu celnímu úřadu, vykonávajícího působnost na území samosprávného celku ČR, ve kterém je pro zpravodajskou jednotku místně příslušný správce DPH (§ 93a zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů a § 6 zákona č. 17/2012, o Celní správě České republiky).

Z CÚ potom přijde oznámení, že vám nastavují statut aktivní zpravodajské jednotky. Pak jen aktualizovat údaje v aplikaci, aby vás vedli opět jako aktivní a nastavili hesla atd..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).