Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2016 14:35
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit jak postupovat při účtování přijaté zálohy za vstupné a následně kontrolní hlášení?
Pořádáme v listopadu koncert, vstupné se prodává přes Ticketportal... Ticketportal nám každý měsíc pošle část utrženého vstupného, část si nechá a část pošle firmě ABC, kde se bude koncert konat na zálohu na nájem(je to ošetřeno smlouvou). Jedná se mi o to, jak mám nyní postupovat při účtování. Ticketportal vytiskne ke konci měsíce fakturu za provizi vstupenek a na druhé straně je jakési vyúčtování, kolik peněz za ten měsíc utržili, kolik poslali na náš účet a kolik poslali firmě ABC za nájem.. Jenže faktura od Ticketportalu je vytištěna 31.1. k nám do firmy se tedy dostane 4.2. - dle zákona tedy přijatou fakturu musím evidovat až v přiznání za únor, protože okamžik přijetí u nás je tedy únor. Jak mám ale účtovat příjem těch vstupenek, když nám v půlce ledna pošlou 10000,- jako tržbu za leden, (i když konečná tržba za leden je 30000,- Kč, ale něco si nechá Ticketportal a zbytek pošle firmě ABC).. Žádný daňový doklad na zaslané peníze (10000Kč) nám nepošlou, vše je vyúčtováno až v té konečné faktuře za leden... Budu postupovat dobře, když zaúčtuji celou částku 30000,- Kč jako příjem v lednu, i když vlastně od ticketportalu přišel doklad o celkové utržené sumě až v únoru nebo mám zaúčtovat pouze ten skutečný příjem 10000,- Kč v lednu, ale nemám na to vlastně doklad a tudíž nevím jak to vykázat v kontrolním hlášení....