Potvrzení o neuplatnění dětí

• (neregistrovaný)

10. 2. 2016 8:34

Dobrý den,
    potřebuji poradit. Byla jsem celý minulý rok nemocná a tak jsem si neuplatnila děti na sebe, i když jsem v lednu vyplnila, že uplatńovat budu. Manžel by si chtěl podat přiznání k DPFO a uplatnit děti na sebe, naše firmení účetní mi říká, že nemůže, když jsem měla zažádáno já a ani, že mi potvrzení o neuplatnění za rok 2015 nevystaví. můžete mi někdo poradit co s tím?
    Moc díky.
    Barča

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 2. 2016 8:54

xJ (neregistrovaný)

Re: Potvrzení o neuplatnění dětí
      vy jste v zaměstnání podepsala v prohlášení poplatníka:
      Podle § 35c a 35d zákona uplatňuji daňové zvýhodnění na mnou vyživované dítě a jsou tam děti vypsané a ona nechce v tiskopise potvrdit:
      p o t v r z u j i, že poplatník neuplatňuje u výše uvedeného plátce daně daňové zvýhodnění na níže uvedené vyživované děti

vy jste děti tedy uplatnila, jenom jste neměla z čeho je uplatnit

podejte si oba s manželem daňové přiznání, vy v něm děti mít nebudete, manžel ano a bude to vyřízené

• 10. 2. 2016 9:30

Brambora (neregistrovaný)

To jsem si taky myslela, ale nebude po nás FÚ chtít potvrzení od druhého z manželů o neuplatnění??

• 10. 2. 2016 9:33

anonymm (neregistrovaný)

Tak si do svého DPFO dejte čestné prohlášení, že neuplatňujete zvýhodnění na děti : vypište tam jméno a datum narození

• 10. 2. 2016 9:59

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Přílohou obou Přiznání bude Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti, sražených zálohách na daň a daňovém zvýhodnění. Toto potvrzení vystaví zaměstnavatel, na žádost zaměstnance.

V Potvrzení manžela bude, že děti neuplatňoval.
      V Potvrzení manželky bude, že děti uplatňovala, příjem ze závislé činnosti byl 0.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).