Re: Potvrzení o neuplatnění dětí
vy jste v zaměstnání podepsala v prohlášení poplatníka:
Podle § 35c a 35d zákona uplatňuji daňové zvýhodnění na mnou vyživované dítě a jsou tam děti vypsané a ona nechce v tiskopise potvrdit:
p o t v r z u j i, že poplatník neuplatňuje u výše uvedeného plátce daně daňové zvýhodnění na níže uvedené vyživované děti
vy jste děti tedy uplatnila, jenom jste neměla z čeho je uplatnit
podejte si oba s manželem daňové přiznání, vy v něm děti mít nebudete, manžel ano a bude to vyřízené
Tak si do svého DPFO dejte čestné prohlášení, že neuplatňujete zvýhodnění na děti : vypište tam jméno a datum narození
Přílohou obou Přiznání bude Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti, sražených zálohách na daň a daňovém zvýhodnění. Toto potvrzení vystaví zaměstnavatel, na žádost zaměstnance.
V Potvrzení manžela bude, že děti neuplatňoval.
V Potvrzení manželky bude, že děti uplatňovala, příjem ze závislé činnosti byl 0.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 2. 2016 8:34
Dobrý den,
potřebuji poradit. Byla jsem celý minulý rok nemocná a tak jsem si neuplatnila děti na sebe, i když jsem v lednu vyplnila, že uplatńovat budu. Manžel by si chtěl podat přiznání k DPFO a uplatnit děti na sebe, naše firmení účetní mi říká, že nemůže, když jsem měla zažádáno já a ani, že mi potvrzení o neuplatnění za rok 2015 nevystaví. můžete mi někdo poradit co s tím?
Moc díky.
Barča