Re: sleva na manželku i zpětně?
Líbo, já se jen ptám, neodporuji :o) §148 DŘ říká, že je lhůta pro podání 3-letá a počítá se od prvního dne po termínu pro podání přiznání, tj. za rok 2012 termín do 31.3.2013 a od toho data tři roky jsou 31.3.2016, nebo to chápu špatně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 2. 2016 11:46
Dobrý den,
mám zaměstnance, který si teď vzpomněl, že jeho manželka už delší dobu nemá příjem, protože se doma stará o dědečka. Je na ÚP, nebere podporu, jen za ni platí pojištění.
Nyní si chce za rok 2015 uplatnit v RZD slevu na manželku, musí mi doložit čestné prohlášení manželky nebo stačí, že to prohlásí v prohlášení -v části, kde žádá o provedení RZD?
A nyní tedy zjistil, že mohl uplatnit již za rok 2014, možná i 2013, 2012,....je možné, aby si ještě zpětně podal opravné daňové přiznání za uplynulé roky sám? Když v roce 2014 a 2013 požádal u nás o RZD, ale slevu na manželku neuplatnil. V roce 2012 podával sám DP a také neuplatnil, neboť měl ještě nějaký jiný příjem než u nás. (do letošního roku nevěděl., že existuje možnost uplatnit slevu na manželku)
Děkuji za odpovědi.