Re: ZET bylo schváleno sněmovnou
já jsem moc zvědavá, jak to bude probíhat v praxi, ráda občas procházím třeba různé trhy, jak tam budou vydávat účtenky (to bude mít každý počítač na stánku?, kam třeba nevede ani elektrika...). Možná v marketech, tam to bude bez problémů, ale v různých penzionech, malých rodinných hospůdkách apod., nevěřím, že vše bude probíhat bez problémů.
Četla jsem že půjde stáhnout aplikace do telefonu, ale to je neověřená informace, blíže jsem se zatím nezajímala
jen mám obavy, aby místo vybraných mld. nepřibyla halda živnostníků předdůchodového věku na ÚP, neboť, co si budeme povídat, než investovat do něčeho, co se nemusí vrátit, je lepší jít na ÚP a čekat na důchod.... Ano, na Slovensku mají dokonce nějakou soutěž, že lidé posílají č. účtenek a za to mohou v TV soutěži v Šanci - o pánvičky, oleje, kávu apod. a jedenkrát týdně o finanční částku. Uvidíme - mě se to netýká (nejsem OSVČ), ale bude se mě to dotýkat jako zákazníka, abych nebyla pokutovaná třeba za to, že dostanu špatný doklad a nikde to nenahlásím. Co víme, kam až to dojde.....
Jediné co k tomu napíšu - je že zloděj křičí chyťte zloděje -
kdo má firmy na ostrovech - v daňových rájích -naši poslanci
a senátoři - a tam kde tečou" miliony měsíčně je nějaká pokuta 30 000
nerozhází
a nezapomínejte, že to schvalují strejdové a tetičky, které ničemu nerozumí a je jim úplně jedno co schválí - nemají žádnou zodpovědnost.
tady by se mělo něco změnit - celý volební systém - ale to asi nikdy nebude
nevím co schválil, ale v návrhu bylo:
Tržby vyloučené z evidence tržeb
(1) Evidovanou tržbou nejsou tržby
a) státu,
b) územního samosprávného celku,
c) příspěvkové organizace,
d) České národní banky,
e) držitele poštovní licence.
(2) Evidovanou tržbou nejsou také tržby
a) banky, včetně zahraniční banky,
b) spořitelního a úvěrního družstva,
c) pojišťovny a zajišťovny,
d) investiční společnosti a investičního fondu,
e) obchodníka s cennými papíry,
f) centrálního depozitáře,
g) penzijní společnosti,
h) penzijního fondu,
i) z podnikání v energetických odvětvích na základě licence udělené podle energetického zákona,
j) z podnikání na základě povolení krajského úřadu podle zákona o vodovodech a kanalizacích.
(3) Evidovanou tržbou nejsou také tržby
a) uskutečněné do přidělení daňového identifikačního čísla a během 10 dní následujících po jeho přidělení,
b) z poštovních služeb a zboží a služeb poskytovaných v přímé souvislosti s nimi,
c) ze vztahu souvisejícího s pracovněprávním nebo obdobným vztahem,
d) ze stravování a ubytování žákům a studentům poskytovaného školou, vysokou školou nebo školským zařízením,
e) z jízdného placeného v dopravních prostředcích při pravidelné hromadné přepravě osob,
f) na palubě letadel,
g) z osobní drážní přepravy,
h) z drobné vedlejší podnikatelské činnosti veřejně prospěšných poplatníků,
i) pocházející z prodeje zboží či služeb prostřednictvím samostatného automatu,
j) z provozování veřejných toalet.
Re: ZET a neziskovky
Jak kterých. ÚSC a příspěvkovky jsou vyloučeny z této taškařice.
Když jsme se někdy v 10/2015 ptali na GFŘ jak si vysvětlit § 12/3/h, že evidovanou tržbou nejsou tržby z drobné vedlejší podnikatelské činnosti věřejně prospěšných poplatníků, tak neuměli tento neurčitý právní pojem vysvětlit.
Požádali nás ať napíšeme dotazy, že budou publikovat Pokyn případně FAQ.
Metodika k ZET je ještě méně připravená než ke KH.
Vrchnost má dost času.
Velkým svinstvem je i doprovodný ST 514.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 2. 2016 12:09
Dnes bylo EET přijato