Re: Datová schránka - obecná písemnost D
Dvě přiznání a píšete o třech souborech. Neposlal jim ještě navíc nějaký soubor v pdf.?
DPH bylo včetně PDP na obou stranách, takže 3 x XML.
Čistě teoreticky, pokud by si omylem zřídil DS jako občan (nepodnikatel), to by mohla být příčina, že ? Přiznání k dani silniční prošlo a to může podávat v některých případech i jinak nepodnikající občan. Já začínám tušit. :-)
>>>>>Zdravím všechny, setkal se prosím někdo s podobným
>>>>>problémem ?
>>>>>
>>>>>Klient (FO, DE) má čerstvě letos zřízenu datovou
>>>>>schránku (na moje doporučení s ohledem na KH).
>>>>>Podával
>>>>>na
>>>>>FÚ zatím dvě přiznání, přiznání k DPH za 4.Q 2015 a
>>>>>přiznání k dani silniční.
>Čistě teoreticky, pokud by si omylem zřídil DS jako
>občan (nepodnikatel), to by mohla být příčina, že ?
>Přiznání k dani silniční prošlo a to může podávat v
>některých případech i jinak nepodnikající občan. Já začínám
>tušit. :-)
Ne, v tomto případě když fyzická osoba podá Přiznání k dani z příjmu FO svojí datovou schránkou nepodnikající fyzické osoby tak je to co do formátu stejné, jako když Přiznání podá svojí datovou schránkou podnikající fyzické osoby.
Pořád je to soubor uložený v EPO pro podání datovou schránkou - Přiznání. A ne obecná písemnost.
Vyřešeno - příčina zůstane asi neznámá
V datové schránce klienta vše v pořádku, ale přiložené a odeslané XML soubory nečitelné. Kontrolou v EPO neprochází, ačkoliv jsou v EPO vygenerované a uložené na disk. Cestou mailem k poškození nedošlo, neboť nečitelné jsou i v mnou odeslaném mailu klientovi, jak jsem následně kontrolou ověřil.
Proč EPO vygenerovalo soubory chybně se asi nikdy nedozvím. Jisté je, že dny před a po tomto dni jsem zpracovával stejně další klienty a podobná chyba se neobjevila. Tak snad to bylo opravdu výjimečné. Bůh nás ochraňuj, až se něco podobného stane v CML.
Díky všem a hezký večer, Petr
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 2. 2016 13:41
Zdravím všechny, setkal se prosím někdo s podobným problémem ?
Klient (FO, DE) má čerstvě letos zřízenu datovou schránku (na moje doporučení s ohledem na KH). Podával na FÚ zatím dvě přiznání, přiznání k DPH za 4.Q 2015 a přiznání k dani silniční.
Připravené XML soubory, zkontrolované a uložené z EPO dostane ode mne mailem a sám odešle DS - běžný postup.
Zatímco v případě přiznání k dani silniční je vše v pořádku, přiznání k DPH obdrží pracovnice FÚ jako obecnou písemnost s XML přílohami, což nemůže použít. Odesláno 2x výsledek stejný. Klient patří k těm šikovnějším, v podání obou přiznání, jak SD tak DPH tvrdí, že postupoval stejně.
Může člověk při vlastním podání něco ovlivnit v tomto smyslu ? U dalších klientů jsem na podobný problém nenarazil nikdy a sám také v datové schránce žádnou možnost jak podání ,,udělat jinak'' nevidím.
Díky.