Kooperace účtování

• (neregistrovaný)

11. 2. 2016 7:42

prosím jak účtujete kooperaci? účtujeme zásoby způsobem A, máme například kooperace, že mi poskytneme materiál a oni nám např. z jedné desky co jim poskytneme, vyrobí krabici, nařežou desky s otvory atd. prostě z jedné desky vznikne několik výrobků a pak nám fakturují pouze služby.

Nevím jak účtovat, u nás se materiál příjme na sklad, pak se pošle na kooperaci ale to se již neúčtuje výdejka ze skladu, pouze se sestaví kooperační objednávka a po přijetí výrobků zpátky se příjme na základě dodacího listu ale také se o tom neúčtuje, já zaúčtuji pouze fakturu za službu na 518 a později když se fakturuje odběrateli tak se vydá materiál ze skladu v původní ceně.

Nepřijde mi to úplně správně, ale kolegové mě tvrdí, že to nelze rozpočítat, aby se to udělalo tak, že když se materiál posílá na kooperaci tak byla výdejka ze skladu a poté příjemka na sklad cena za materiál plus služby, ale prý to nelze určit za kolik každý výrobek naskladnit, když je jich několik a různých, nebo takhle jde to ale je to neskutečně pracné, a těch kooperací je hodně, to bychom nedělaly nic jiného.

Prosím o radu, jestli má někdo zkušenosti s něčím podobným jak to u Vás chodí.

Moc moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).