Re: Roční zúčtování - DPP
Myslíte papír navíc k jejímu Prohlášení poplatníka daně?
Vždyť již čestně prohlašuje v "Prohlášení".
A když se zjistí, že manžel zaměstnankyně v čestném prohlášení lhal.
Co s tím mzdová účetní zaměstnavatele zaměstnankyně udělá? Manžel zaměstnankyně není pro jejího zaměstnavatele partnerem k jednání.
Mzdová účetní může poprosit zaměstnankyni o takový papír, ale nemá to oporu v ZDP a zaměstnankyně není povinna jí takový papír přinést.
Paní Mirko a co by přiložila paní k daňovému přiznání, jestliže manžel nepracuje a nemá potvrzení od zaměstnavate? Já bych po ní požadovala čestné prohlášení manžela.
A u RZD je to tedy tak, že stačí podpis v Prohlášení poplatníka (růžový dvojlist), paní nemusí sama dávat čestné prohlášení, že manžel neuplatňuje? Je to zvláštní, pokud má manžel zaměstnavatele, musí se doložit, že neuplatňuje, pokud zaměstnavatele nemá, tak nic??
Nevím, jestli to chápu správně. Prosím vás o vysvětlení. Moc děkuju.
Názory se různí, některé mzdové vyžadují čestné prohlášení, některé ne. Já jen říkám, že pro čestné prohlášení manžela zaměstnance není opora v zákoně a takovýto člověk vám to prohlášení vůbec nemusí dát. Zaměstnankyně ve svém prohlášení prohlašuje, že manžel neuplatňuje a když nemá manžel zaměstnavatele, není žádný "ouřad", který by vám to potvrdil tak já musím věřit zaměstnankyni, že mi nelže. Nic jiného mi zákon neumo6ňuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 2. 2016 8:08
Prosím o radu. Mám zaměstnankyni, která u nás pracovala do dubna na dohodu o provedení práce a potom jsme ji zaměstnali. Můžu jí provést roční zúčtování daní? Má ještě nezletilou dceru, která má 14 let, mám u ní rodný list, stačí mi to k uplatnění slevy na dítě? Děkuji.