Re: Odměna učňům za praxi
Nevím jak cukráři, ale naši učni strojaři to tak mají. U stroje v hodnotě 30 milionů nováčka pustíte jen k máločemu. Ale on tu praxi vykonat musí a mají cca 25 - 40 hodin měsíčně.
Akorát že my jsme k nim štědřejší, u nás mají 40 Kč za hodinu.
Nicméně najdou se i takoví, kteří sdělí mistrovi, že "za litr měsíčně" se jim na tu praxi nevyplatí chodit ...
Re: Odměna učňům za praxi
To chápu, jen mě zajímalo jestli je možné aby dostali z 60 hodin "zaplaceno" 12, zdá se mi to málo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 2. 2016 11:46
Dobrý den. Mám syna na oboru cukrář, první ročník. Od začátku jsou na praxi ve školní budově kde probíhá praktická výuka kuchařů, cukrářů a pekařů, je tam veřejná jídelna a prodejna pro veřejnost. Od začátku se pod dozorem podílejí na výrobě produktů. Teprve v prosinci dostali "kapesné" 200kč, všichni stejně. Vím, že je odměna za produktivní činnost 30% minimální mzdy. To mi vychází 16,5kč/hod. Mají směny 6hod, 30 hodin týdně x 2, 60 hodin měsíčně. Je možné, aby škola počítala že učni pracují cca hodinu denně a zbytek na té praxi jen koukají?