Re: daňové zvýhodnění - prosím kdo ví ?
Zdá se mi, že máte dvě první děti a žádné třetí. Není to škoda?
Nevím, jestli to ještě platí, ale když se tohle zavádělo, tak se jako první braly společné děti a pak další, ale pak jsem někde četla, že si to můžou zvolit rodiče, jak chtějí. V každém případě žijí všechny 3 děti ve společné domácnosti, tak by měly být 1., 2., 3.
Byl to pravděpodobně článek o tom, že postup doporučený v povídání finanční správy znevýhodňuje děti se ZTP/P a že „jde nad rámec zákona“
http://www.podnikatel.cz/clanky/mate-v-poradku-danove-zvyhodneni-doporucovane-postupy-neplati/
Teď už se opravdu nemusí společné dítě uvádět jako první. Ale já bych ho dala na 1. místo a další děti jako 2. a 3. místo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 2. 2016 11:58
Dobrý den, prosím o ujištění.
Zaměstnankyně má 3 děti a je vdova. První 2 děti má z předchozího manželství a třetí dítě má z druhem se kterým není vdaná. Ona si uplatňuje daň.zvýh. na své dvě děti a druh na svoje dítě, to třetí.
Pořadí dětí k možnosti uplatnění je následující:
zaměstn. = 1 a 2 dítě jako první a druhé v pořadí
druh = 3 dítě jako první v pořadí
a to proto, že nejsou manželé. Mám prosím pravdu?
Děkuji.