Re: daňové přiznání FO-prosím o radu
Tak jestli v tom "podílu na domě v exekuci" bydlíte, tak ano. Ale pak je ten prodej bytu č1 osvobozen a do DP se nepíše (ne že to přičtete k výdajům).
Re: daňové přiznání FO-prosím o radu
Ano bydlím (zdědila jsem), vlastním většinu, ale mám tam pár menšinových vlastníků od kterých to postupně odkupuji.Takže tím pádem prodej bytu nemusím dávat vůbec do daň.přiznání, protože jsem zbytek peněz z prodeje použila na vlastní bydlení, tak to je supr.Moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 2. 2016 14:52
Dobrý den, prosím o radu. (Dělám si daň.přiznání, mám příjem z HPP+ příjem z pronájmu, uplatňuju slevu na poplatníka a dítě.) Prodala jsem byt a mám zaplatit daň,(dala jsem do daň.přizn.jak prodej bytu do příjmu, tak nákup bytu + výdaje s bytem (provize RK+daň z nabytí) do výdajů. Měla bych zaplatit FÚ daň. (prodej bytu byl vyšší než když jsem byt kupovala).Mohla bych do výdajů započítat i částku, kdy jsem odkoupila podíl na jednom domě v exekuci? mohla bych do těchto výdajů nebo někam jinam do daň. přiznání dát i tento výdaj(koupě v exekuci + náklady za právníka?), abych si snížila daň?Moc děkuji za odpověď a rady.