Re: roční zúčtování záloh zpětně
Mzdová účtárna po vás žádné doklady ani požadovat nemusí. Pokud jste v prohlášení podepsala, že požadujete provést roční zúčtování za rok 2014(neplést s pouhým podpisem prohlášení poplatníka), tak je povinností zaměstnance doložit také do 15.2. (ve vašem případě do 15.2.2015) všechny doklady. Opravdu jste požádala o roční zúčtování za rok 2014?
Zřejmě jsem si měla roční zúčtování provést sama. Od 01/2014 do 11/2014 jsem byla zaměstnána, od 12/2015 do 02/2015 na ÚP a od 03/2015 zaměstnána u současného zaměstnavatele. Prohlášení jsem podepisovala dodatečně na začátku března - včetně oddílu III. Ale to tedy nestačí, jak píšete.
Nový zaměstnavatel Vám nemohl provést RZD za 2014, protože jste u něj v tom roce nebyla zaměstnaná. O RZD za 2014 jste si mohla požádat u toho předchozího zaměstnavatele. Ale to nevadí, nic nemáte zmeškáno. Vyžádejte si u něj (u toho zaměstnavatele, co jste u něj byla v roce 2014) potvrzení o zdanitelných příjmech a podejte řádné daňové přiznání. Daň Vám vrátí FÚ.
Kromě toho dnes naposled můžete požádat o RZD za rok 2015 svého současného zaměstnavatele (vyplněním str. 3 a 4 ve svém daňovém prohlášení).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 2. 2016 15:13
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je termín "do 15. února následujícího roku" konečný termín pro roční zúčtování. Pokud by mzdová účtárna neprovedla roční zúčtování záloh svého zaměstnance za rok 2014, je možné ho provést zpětně? Prohlášení jsem měla podepsané.
S pozdravem
Michaela Novotná