Re: Prohlášení poplatníka daně z příjmů
Přihlásila jsem se k zálohové dani. Věděla jsem, že to je na pár hodin a tudíž to vyjde s nulou, tak jsem zálohy neodváděla, protože by jí to jako důchodkyni zase vraceli. Prohlášení mám č. 23. Jde mi jen o to abych měla toto prohlášení dobře vyplněné, protože jsem to nikdy nedělala. Stáhnu si prohlášení č. 24
Ale stranu 1 a 2 jste měla mít vyplněnou a podepsanou už v říjnu, abyste mohla strhávat zálohovou daň.
Vím, ležela jsem ve špitále na kapačkách. Byla jsem ráda, že paní zajistila chod. Snažím se teď dotáhnout papíry. Na FÚ jsem se ptala a říkali mi, že když je to tak malá částka, tak nemám zálohovou daň odvádět, protože pak by jí to stejně zase vraceli.
Rozumím tomu tak, že jste jí odměnu z DPP počítala, jako by měla podepsané prohlášení, čili daň 0 Kč, akorát že to prohlášení nemáte. Tak musí být vyplněné a podepsané, jako kdyby ho podepisovala hned při nástupu k Vám. Pokud měla ta paní v roce 2015 pouze tu DPP, ze které nebyla odvedená žádná daň a k tomu už jen důchod, tak nemá smysl dělat RZD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 2. 2016 21:10
Prosím o radu, co všechno vyplnit v prohlášení poplatníka daně z příjmů fo ze záv. činnosti.
Měla jsem na brigádu důchodkyni. Bere jen starobní důchod + brigáda u mě ca kolem 5.000,- Kč za září, říjen, list. a pros. na dohodu o provedení práce (bylo to asi 250 hodin)
Adresa a náležitosti to je jasné, chce abych jí udělala roční zúčtování.
Vyplním v bodě 1. 2015 a zaškrtnu uplatňuji, přeškrtnu neuplatňuji.
Na straně 2 bod II 2) Prohlašuji, že k 1. lednu uvedeného zdaňovacího období starobní důchod z důchodového pojištění nebo ze zahr....
vyplním 2015 a POBÍRÁM.
Pak vyplním na straně 2 ještě potvrzuji pravdivost a úplnost údajů uvedených v tomto prohlášení
Na ZDAŇOVACÍ OBDOBÍ 2015 a datum Podepíše mi to brigádnice
Na straně 3 oddíl III vyplním Žádám o provedení ročního zúčtování záloh...... za zdaňovací období (vyplním 2015)
Vyplňuji zde v oddíle III ještě něco, když má jen starobní důchod + tuto brigádu.
Pak na poslední straně dole zdaňovací období 2015, datum podpisu a podpis.
Omlouvám se za pro někoho možná stupidní dotaz, ale nikdy jsem neměla brigádnici a měla bych to ráda v pořádku.
Díka za rady.
Lada V.