Re: potvrzení o zdan. mzdě z DPP
Pokud mzdová účetní uvedla, že měla paní srážkovou daň, tak vystavila nesprávné Potvrzení.
Pravděpodobně vystavila Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti, sražených zálohách na daň a daňovém zvýhodnění
a měla vystavit
Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti plynoucích na základě dohod o provedení práce podle § 6 odst. 4 zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon") a o sražené dani vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně
Já beru, že spíše tazatelka to popletla a byla sražena zálohová daň. To by odpovídalo tomu, že nebylo nic na dani odvedeno.
Těžko říct. Včera mi přistálo na stole Potvrzení ke srážkové dani, přitom student měl od začátku DOPP podepsané Prohlášení poplatníka, uplatněnou slevu a žádnou zálohovou daň.
Mzdovou účetní, která Potvrzení vystavovala vůbec netrklo, že pokud je v potvrzení ke srážkové dani uveden příjem, tak z logiky věci by měla být uvedena i daň a ne nula. A že je tudíž něco v nepořádku.
>>>>>Dobrý den,
>>>>>minulý rok jsem chodila na nepravidelnou výpomoc na
>>>>>tzv. Dohodu o provedení práce.Zažádala jsem si u mzd.
>>>>>účetní o porrvzení o zdanitelné mzdě (budu si dělat
>>>>>vyúčtování na FÚ), které mi došlo s nulami.Mzdová
>>>>>účetní
>>>>>mi pak na to řekla,že jsem měla srážkovou daň a tudíž
>>>>>jsou všude nuly, protože není co vyúčtovávat.
>>>>>Nevím,jestli je to tak správně.Může mi prosím někdo
>>>>>poradit?
>>>>>Děkuji Zuzka Chromá
>>>Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti
>>>plynoucích na základě dohod o provedení práce podle §
>>>6 odst. 4 zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů,
>>>ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon") a o
>>>sražené dani vybírané srážkou podle zvláštní sazby
>>>daně
>>>
>>>
>>Já beru, že spíše tazatelka to popletla a byla
>>sražena
>>zálohová daň. To by odpovídalo tomu, že nebylo nic na
>>dani odvedeno.
>
>Těžko říct. Včera mi přistálo na stole Potvrzení ke
>srážkové dani, přitom student měl od začátku DOPP
>podepsané Prohlášení poplatníka, uplatněnou slevu a žádnou
>zálohovou daň.
>Mzdovou účetní, která Potvrzení vystavovala vůbec
>netrklo, že pokud je v potvrzení ke srážkové dani uveden
>příjem, tak z logiky věci by měla být uvedena i daň a
>ne nula. A že je tudíž něco v nepořádku.
Pro Zuzku: řekněte účetní, když Vám říká, že jste měla sráženou srážkovou daň, ať Vám vystaví potvrzení, ve kterém budou příjmy, daněné srážkovou daní a tato srážková daň. Toto potvrzení se nazývá viz výše "Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti plynoucích na základě dohod o provedení práce..."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2016 9:14
Dobrý den,
minulý rok jsem chodila na nepravidelnou výpomoc na tzv. Dohodu o provedení práce.Zažádala jsem si u mzd. účetní o porrvzení o zdanitelné mzdě (budu si dělat vyúčtování na FÚ), které mi došlo s nulami.Mzdová účetní mi pak na to řekla,že jsem měla srážkovou daň a tudíž jsou všude nuly, protože není co vyúčtovávat.
Nevím,jestli je to tak správně.Může mi prosím někdo poradit?
Děkuji Zuzka Chromá