Re: Bezpečnost datové schránky
Mě se zase stalo, že mám přijatou datovou zprávu, aniž bych se do datových schránek přihlásila a to neuběhla ta 10denní lhůta pro vyzvednutí. Kód i heslo znám jenom já, tak jak je to možné? A při přihlášení mi to píše, že nemám žádnou doručenou zprávu a přesto tam jedna svítí jako doručená. Volala jsem na infolinku, kde mi řekli, že to není možné, že se mi tam někdo přihlaší, ale to říkám já, že není možné. Dělám to pořád na jednom svém počítači, kde nikdo jiný nepracuje!!! Taky nevím, co s tím.
>>>Dobrý den, prosím stalo se někomu z Vás následující:
>>>ze svého PC a své datové schránky odesílám klientům
>>>přehledy SP, ZP, přihlášky, odhlášky ad. Na druhém
>>>PC,
>>>na
>>>kterém jsem nikdy nepracovala, se přihlásil manžel do
>>>datové schránky svého klienta, ve které jsem já
>>>přihlášená nikdy nebyla. Při vytvoření zprávy kliknul
>>>do
>>>okénka "VĚC" a tam se mu rozbalily všechny MOJE
>>>(poslané
>>>z mé DS a mého PC) názvy odesílaných věcí - tzn. vždy
>>>název firmy, za kterou posílám, co posílám a období
>>>za
>>>jaké posílám. Je to možné? No je, jak vidím, ale
>>>přece
>>>to není v pořádku? Následně jsem se přihlásila do své
>>>DS a stejně tak se mi ukázaly "věci" jeho klienta
>>>odesílané z jeho DS. V odeslaných a přijatých
>>>zprávách
>>>je
>>>to v pořádku, ale i tak si myslím, že je to divné a
>>>nemělo by se to stávat. Nenapadá Vás co s tím?
>>>Děkuji.
>>Mě se zase stalo, že mám přijatou datovou zprávu,
>>aniž
>>bych se do datových schránek přihlásila a to neuběhla
>>ta 10denní lhůta pro vyzvednutí. Kód i heslo znám
>>jenom já, tak jak je to možné? A při přihlášení mi to
>>píše, že nemám žádnou doručenou zprávu a přesto tam
>>jedna
>>svítí jako doručená. Volala jsem na infolinku, kde mi
>>řekli, že to není možné, že se mi tam někdo přihlaší,
>>ale to říkám já, že není možné. Dělám to pořád na
>>jednom svém počítači, kde nikdo jiný nepracuje!!!
>>Taky
>>nevím, co s tím.
>Také při přihlášení mám vždy hlášku žádné nové zprávy
>a kliknu na to a ve schránce "něco". Přihlašuji se tam
>jen já a jen ze svého počítače.
>>A to jsem ještě začala sledovat datum a čas posledního přihlášení a ten mi také při další přihlášení nesouhlasí.
Příčinou může být shodné přihlášení na Google na obou počítačích. Prohlížeče v tom případě synchronizují jak záložky, tak historii a třeba právě předvyplňování textových polí, takže co je provedeno na jednom počítači, je možné využívat na druhém.
Sám toto hodně využívám a práci to usnadňuje, je ale možné samozřejmě přihlášení vypnout. Bezpečnost DS tím nijak ovlivněna není.
Myslíte ,,ošetřit'' aby to fungovalo, nebo aby se to nedělo ? Synchronizace funguje v prohlížečích Chrome po přihlášení na účet Google. Explorer už bych raději vůbec nepoužíval.
Kdykoliv je možnost se z účtu na konkrétním počítači odhlásit a tím se vypne i synchronizace.
To už sleduji delší čas, někdy to sedí, ale většinou ne. Když jsem volala na infolinku, přepojili mě na technickou podporu, kde mi pán řekl, že to není možné, že se mi tam někdo přihlaší nebo že mám v počítači spuštěnou nějakou aplikaci, která neustále prověřuje v počítači dodání informací, jako je to např. u outlooku.
Jakmile to jednou jedinkrát nesedí, je něco špatně a to hodně špatně. V tom případě se Vám tam někdo přihlašuje a že někdo nezná přihlašující údaje může být jen Vaše přesvědčení.
Určitě bych okamžitě heslo změnil, neoprávněný přístup může napáchat těžko představitelné problémy.
Co se týká přístupu do DS : nemá tam náhodou, kromě vás, "přístup" i Váš účetní SW ? Např. z mého SW lze odesílálat soubory přímo přes DS a naopak SW umí kontrolovat došlé zprávy, nahrát si je a archivovat (já mám tyto funkce vypnuté).
Protože i ten SW v sobě musí mít zadané identifikační údaje.
Co se týká historie apod. : myslím, že se nejedná od záležitost DS, ale internetového prohlížeče. Pokud jsou dva počítače v domácí síti a jsou navzájem "nasdílené", tak kdo ví, jaké informace si vyměňují ?
Mám účetní program Pohoda, ze kterého také mohu odesílat soubory před DS, ale nemám tušení, zda tento účetní SW kontroluje např. došlé zprávy, jak vy uvádíte. Kde by ty funkce mohly být?
Co se týká nasdílení počítačů v domácí síti, mám požádat o prověření IT? Já těmto věcem vůbec nerozumím. Děkuji.
>
>>>>>To už sleduji delší čas, někdy to sedí, ale většinou
>>>>>ne. Když jsem volala na infolinku, přepojili mě na
>>>>>technickou podporu, kde mi pán řekl, že to není
>>>>>možné,
>>>>>že
>>>>>se mi tam někdo přihlaší nebo že mám v počítači
>>>>>spuštěnou nějakou aplikaci, která neustále prověřuje
>>>>>v
>>>>>počítači dodání informací, jako je to např. u
>>>>>outlooku.
>>>>
>>>>Jakmile to jednou jedinkrát nesedí, je něco špatně a
>>>>to hodně špatně. V tom případě se Vám tam někdo
>>>>přihlašuje a že někdo nezná přihlašující údaje může
>>>>být jen
>>>>Vaše přesvědčení.
>>>>
>>>>Určitě bych okamžitě heslo změnil, neoprávněný
>>>>přístup
>>>>může napáchat těžko představitelné problémy.
>>>Heslo jsem měnila před týdnem, mám ho jen v hlavě, do
>>>datovek se přihlaším jen doma na tom svém počítači,
>>>na
>>>který nikdo jiný nechodí??!! Takže co teď!!
>>
>>
>>Co se týká přístupu do DS : nemá tam náhodou, kromě
>>vás, "přístup" i Váš účetní SW ? Např. z mého SW lze
>>odesílálat soubory přímo přes DS a naopak SW umí
>>kontrolovat došlé zprávy, nahrát si je a archivovat
>>(já mám
>>tyto funkce vypnuté).
>>Protože i ten SW v sobě musí mít zadané identifikační
>>údaje.
>>
>>Co se týká historie apod. : myslím, že se nejedná od
>>záležitost DS, ale internetového prohlížeče. Pokud
>>jsou
>>dva počítače v domácí síti a jsou navzájem
>>"nasdílené", tak kdo ví, jaké informace si vyměňují ?
>>
>Mám účetní program Pohoda, ze kterého také mohu
>odesílat soubory před DS, ale nemám tušení, zda tento účetní
>SW kontroluje např. došlé zprávy, jak vy uvádíte. Kde
>by ty funkce mohly být?
>Co se týká nasdílení počítačů v domácí síti, mám
>požádat o prověření IT? Já těmto věcem vůbec nerozumím.
Lenko, ano Pohoda kontroluje poštu. Pokud máte DS provázanou s Pohodou. Úplně dole vpravo, je ikonka pošty a fajfka.
>Děkuji.
Ano jde, Nastavení - Uživatelské nastavení - Datová schránka - Používat datovou schránku - dáte fajfku pryč, ale tím pádem nebude spojení, takže než budete cokoliv posílat přes DS, musíte znovu aktivovat - použít datovou schránku.
Já mám stále aktivní a vše bez problémů, nevidím důvod ji vypínat. Alespoň hned vidím, zda mám novou zprávu, nebo ne.
Já doufám, že ne..... posílala jsem dotaz na info linku Pohody, ale zatím mi nedošla odpověď. Protože to by byl průšvih, to bych nechtěla. To bych jí pak právě musela vypínat, snad to má Pohoda vychytaný a bude to fungovat něco jako kukátko..... doufám. Až přijde odpověď, napíšu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2016 10:32
Dobrý den, prosím stalo se někomu z Vás následující: ze svého PC a své datové schránky odesílám klientům přehledy SP, ZP, přihlášky, odhlášky ad. Na druhém PC, na kterém jsem nikdy nepracovala, se přihlásil manžel do datové schránky svého klienta, ve které jsem já přihlášená nikdy nebyla. Při vytvoření zprávy kliknul do okénka "VĚC" a tam se mu rozbalily všechny MOJE (poslané z mé DS a mého PC) názvy odesílaných věcí - tzn. vždy název firmy, za kterou posílám, co posílám a období za jaké posílám. Je to možné? No je, jak vidím, ale přece to není v pořádku? Následně jsem se přihlásila do své DS a stejně tak se mi ukázaly "věci" jeho klienta odesílané z jeho DS. V odeslaných a přijatých zprávách je to v pořádku, ale i tak si myslím, že je to divné a nemělo by se to stávat. Nenapadá Vás co s tím? Děkuji.