Re: OT KH nedorazilo na FU
Tak to chápu, někdo ale prostě musí být první.
Dejte prosím vědět až to dohledají/nedohledají
Re: i já mám tento problém
zrovna zkoumáme to samé, dorazilo dph, ale ne KH - zasláno z datovky podnikatele. Zaslala jsem tedy KH znovu - po dohodě s FÚ - a zatím stále nic!! dejte prosím vědět, jestli jste nějak postoupili. Ev. nevím, jestli stačí jako doklad, že jsme odeslali ID zprávy? děkuji
>zrovna zkoumáme to samé, dorazilo dph, ale ne KH -
>zasláno z datovky podnikatele. Zaslala jsem tedy KH znovu
>- po dohodě s FÚ - a zatím stále nic!! dejte prosím
>vědět, jestli jste nějak postoupili. Ev. nevím, jestli
>stačí jako doklad, že jsme odeslali ID zprávy? děkuji
naštěstí zálohováno mám, ale jak píšu, zaslala jsem tedy KH znovu a opět to paní na FÚ nemá.....proto mne zajímá, jestli jste něco podobného neřešili a nezjistili jste již v čem tedy je ten problém......? já si myslím, že problém nebude na mé straně, ale můžu to poslat 100* a když to nedorazí, tak jsme stejně v háji......>
>
Jestli ono to nechodí přímo do Pardubic, tam se to přemele a pak to dorazí na příslušný FÚ. S těma zálohama jak píše . je to svatá pravda.
Čekám na další postřehy z natáčení. Své první průzkumné chrousty se chystám vypustit zítra, tak abych věděl do čeho jdu, poslední dobou k infarktu nemám daleko a nějak mi přestává chutnat.
Ví někdo,zda KH chodí přímo do Pardubic?
I já si myslím, že to chodí přímo do Pardubic. Systém přece pozná, že na FÚ přišlo KH, tak ho logicky přepošle tam, kam patří. Nemyslím, že by na berňáku byly vyčleněné pracovnice, které by vyzobávaly KH z došlé pošty a ručně to přeposílaly Centrálnímu mozku lidstva. Máte tuto domněnku někdo potvrzenou? - či vyvrácenou?
Re: Ví někdo,zda KH chodí přímo do Pardu
dobrý den, zapojila bych se diskuze, teď mi psala kolegyně, že byla na školení a tam jim řekli že FÚ to automaticky přeposílá na "CML do Pardubic". :-) Tam jsou na to spešl počítače a proškolení lidé, běžní úředníci z FÚ zatím KH řešit nebudou.
Na školení, kde byla přednášející Simona Hornochová, bylo řečeno, že to jde přímo do Pardubic a Pardubice následně dají avízo příslušnému FÚ, že KH bylo podáno. Ale bylo i řečeno, že se nikdy nedělat zátěžový test, zda to systém zvládne. Polovina IT techniků, kteří na tom pracovali, prý byla přesvědčená, že to bude fungovat a druhá polovina tvrdila, že to "spadne". Tak uvidíme.....
Přímo do Pardubic to jít nemůže, když to posílám do datovky našeho územního pracoviště FU. Paní volala, že DPH jim dorazilo, ale ne KH. Přitom to šlo v jedné zprávě = 2 xml soubory.
Což si myslím, že nějaký soudruh na podatelně udělal chybu!
Na čekající jak to dopadlo: Ještě nijak, ještě čekám až zavolají...:-(
Pro mě výsledek - nebudu určitě posílat v jedné zprávě s přiznáním. Pokud to mají z FÚ přeposílat do Pardubic, bude to takto asi jistější.
Stejně nám autoři softwaru doporučovali poslat KH raději přes EPO, kvůli kontrolám před podáním. Sice toho spoustu ohlídají programově, ale nemůžou ručit za to, co si napíšeme např. v identifikačních údajích naší firmy a může to být vyhodnocené jako chyba.
Doteď jsem vše raději posílala přes DS, v EPO mi vadí že musím sama myslet na to, že si musím ihned stáhnout potvrzení o odeslání. Zrovna při prosincovém DPH jsem u jedné firmy zapomněla, naštěstí v pořádku dorazilo (už dělali místní šetření, takže to vím určitě). Kdežto do DS mi přijde automaticky a mám trochu času na to, abych si to stáhla. Asi párkrát pošlu přes EPO a potom se zase vrátím k DS po předchozích kontrolách, navíc až vychytám identifikaci firmy, která bude většinou stále stejná, tak bych už mohla věřit kontrolám v programu. Chápu, že textové položky nemůže účetní program zkontrolovat na 100 %.
Dnes v 9 hodin ráno volám na FÚ znovu: "prosím, našlo se to KH? Dám vám ID zprávy, zkusíte to někde na podatelně dohledat?"
Za pár minut volá paní zpět : "pod tím ID je DPH, musíte mi dát ID KH"
A já: " ale to DPH šlo v jedné zprávě společně s KH!"
Ona: "tak to tady není"
Já: "moc prosím, zkuste to ještě dohledat, nevím co mám dělat. Mám to poslat znovu?"
Ona: "jestli to nějak nešlo rovnou do těch Pardubic a oni nám ještě nedali vědět, že to dorazilo...nevím jak to funguje"
Já: " no a dozvím se to nějak já? Nebo to mám poslat znovu?"
Ona: "tak já se ještě po tom podívám a zavolám vám"
Bude půl druhé a pořád se neozvala
Tak jsem se od půl dvanácté do dvanácti pokoušela střídavě volat na obě čísla infolinky pro KH. Stále obsazeno. Po půl hodině to zvedla paní, které jsem vylíčila problém. Strašně se tomu divila. To není možné, aby se to KH ztratilo, když DPH dorazilo.
Co mám dělat? Poslat to znovu a teď už raději přes EPO, které za tímto účelem doporučují.
Jak to, že KH dojde na podatelnu, kde to může každej moula přečíst a dokonce i ztratit, když Babiš tvrdí, že se to dostane jen pár desítkám prověřeným lidem v Pardubicích odpověděla, že na podatelnách přeci sedí spolehliví lidé!!!
Počkám do večera, jestli se paní z FU ozve nebo se na mě vykašle a pošlu znovu, tentokrát přes EPO.
Zajímalo by mě, jak to pořešila paní, která psala, že má ten samý problém! Ozvete se? Díky!
>Lenko, koukala jste do Daňové informační schránky, zda
>DPH došlo a KH tam nemáte? Já posílala včera, tak
>zatím tam nic nemám, uvidím, za jak dlouho se to tam v
>přijatých objeví. Dám vám vědět.....
>
Dnes jsem volala na FÚ, jestli dorazilo KH, bylo mi řečeno, že to správci nezjistí, že KH sviští přímo do Pardubic. DPH a KH jsem posílala ve dvou zprávách.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2016 11:12
Hezký den!
ráno volala beruška z berňáku podnikateli, že dorazilo DPH, ale nedorazilo KH. Oboje zasláno včera odpoledne datovou schránkou a cca do hodiny označeno jako Doručenka.
S beruškou jsem si vyměnila tel. č. a čekám, jestli to KH najdou.
Není to zajímavé? Je to zajímavé!