Re: Daňové zvýhodnění -PP od června
Pokud zaměstnanec od ledna 2015 na ÚP, můžete mu dát celou slevu 24.810,- Kč. Na dítě můžete dát také celou částku 13.404,- Kč. Daňový bonus náleží, pokud poplatník má příjem alespoň ve výši šestinásobku minimální mzdy, tj. v roce 2015 částku 55 200 Kč (6x 9 200 Kč) a pokud výše daňového bonusu činí alespoň 100 Kč, ročně (maximálně do výše 60 300 Kč),
Cituji p. květu -můžete mu dát celou slevu 24.810,- Ne, že ji můžete dát, ale vy ji MUSÍTE dát, sleva na poplatníka se NIKDY nekrátí, ikdyby zaměstnanec během roku umřel, má nárok na celou slevu na poplatníka. A sleva na poplatníka nečiní 24 810,-(jak p. květa uvedla), ale 24 840,-Kč.
Slevu na poplatníka vím,jde mi zvýhodnění na dítě-jestli můžu dát celý rok nebo jenom od června,dekuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 2. 2016 21:16
Zaměstnanec nastoupil 22.6.2015 (před tím UP) od 7/2015 uplatňuje daňové zvýhodnění na 1dítě. A ted jsem se zamotala: při RZD muzu uplatnit 7 měsíců (6-12) nebo můžu celý rok? Už mi to nemyslí-kolegyně 3/4 na nemocenské,já bez dovolené a už se to začíná projevovat. Moc děkuji za odpověď