Re: KH ř. A2
prosím o ujasnění odstavce:
§25 ods.1
(1) Při pořízení zboží z jiného členského státu s místem plnění v tuzemsku vzniká plátci nebo identifikované osobě povinnost přiznat daň k patnáctému dni v měsíci, který následuje po měsíci, v němž bylo zboží pořízeno. Pokud však byl daňový doklad vystaven před patnáctým dnem měsíce, který následuje po měsíci, v němž bylo zboží pořízeno, vzniká plátci nebo osobě identifikované k dani povinnost přiznat daň ke dni k datu vystavení daňového dokladu.
datum vystavení faktruy do 15tého daného měsíce ... V Přiznání DPH + KH bude uvedeno datum vystavení a od 15tého dne daného měsíce... V Přiznání DPH + KH bude uvedeno datum DÚZP ..asi neumím česky :-( děkuji za reakci Jan
Re: KH ř. A2
a kde v §25 odst. 1 ZDPH vidíte DUZP? já jsem neodpověděla, že má být v přiznání nebo KH DUZP, ale DPPD (viz už jednou zmíněné pokyny)
já vidím pouze povinnost přiznat daň - buď k 15. dni měsíce následujícího po měsíci pořízení zboží (pokud je DD vystaven po tomto datu) nebo ke dni vystavení DD před 15. dnem
zkuste si na google.cz najít nějaké příklady
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 2. 2016 6:36
Prosím, jaký datum mám zadat u PF z EU? Používám kurz dnem vystavení faktury u zboží. Ale nevím, jaký datum uvést v KH, DUZP nebo vystavení? Děkuji