Re: Co dávat do drobného majetku?
Ano, ale musíte správně vyhodnotit, co je a co není drobný majetek.
Například pořízení brány s instalací bych bez bližšího jen tak za drobný majetek nepovažovala.
A pokud výbava do auta překročí částku 40.tis.Kč, tak to už také nebude drobný majetek.
Dále, pokud nebudete mít soupis majetku, tak dle mého názoru budete špatně při případné kontrole FÚ dokazovat, že např. oprava starší tiskárny je daňově uznatelný výdaj v případě, že neprokážete, že vůbec nějakou tiskárnu v majetku máte.
Re: Co dávat do drobného majetku?
Jsem si říkala, že je lepší mít nějakou evidenci, však se to pořizovalo do firmy, a člověk má taky trochu přehled.
Ale pak jsem právě narazila na nějaký článek, co tam dávat nemusíme - koberce, lina, žaluzie - to třeba zůstalo v kanceláři, kterou už nemáme. :-)
A pneumatiky a baterie do auta - to mi třeba přijde zbytečné. Když pneu kupujeme skoro každý rok.
Vybavení do auta za 20.000,-, když to tam dám, tak to tam budu mít, dokud auto neprodám. :-)
Jen ta brána, ta je koupená s montáží - taky do 40000,-, pokud nás vyhodí z nájmu, tak ji asi odmontovávat nebudu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 2. 2016 10:05
Dobrý den,
mám dotaz, trochu jsem se do toho zamotala při hledání na netu (každý píše něco jiného) a úplně jsem se z toho popletla.
Vedeme daňovou evidenci, a teď nevím co dát do drobného majetku:
Pneumatiky - nedávala bych???
Baterie do auta - nedavala bych???
nákup brány s instalací - nedavala bych???
koberce a llinolea - nedavala bych???
výbava do nového auta (střešní okno, kryt zavazadlového prostoru, repro) - nedávala bych???
Myslím si to správně nebo by to v soupisu majetku mělo být?
Děkuji moc za odpovědi.