Re: Vyst. faktura minus záloha - náležit
Oni poslali 12100, Vy jste poslala daňový doklad k přijaté platbě - 2100 kč DPH, 10000 základ. Oni si mohli uplatnit DPH - na účtu zaplacené zálohy jim mělo zbýt 10 000K. Těch 10 t. mají tady vyúčtováno na konečné faktuře.
jestli si oni neuplatnili DPH z dokladu o přijaté platbě - tak ano, mají 2100Kč přeplatek.
S KH si stejně nemůže uplatnit DPH z konečné faktury, ale z dokladu k přijaté platbě.
Nemotá to ta protistrana?
nevím, jen přemýšlím....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 2. 2016 10:41
Dobrý den,
prosím o radu ohledně dokladu. Když vystavuji fakturu na konečné vyučtování a dám tam odečet zdaněné zálohy, tak se mi to v tabulce DPH celé vynuluje a zbyde jen základ minus základ ze zálohy a DPH je nula. (Příklad: Vystavená záloha: 12.100 Kč, zdanění přijaté platby: 10.000 Kč a DPH 2.100 Kč, na konečné faktuře se mi objeví jen základ těch 10.000 Kč minus 10.000 Kč). Je to tak správně? Nebo mám k této konečné faktuře udělat přílohu a tam vyčíslit celkový základ daně a DPH jak u celkového základu tak i u přijaté platby? Předem děkuji za odpověď.