Vyst. faktura minus záloha - náležitosti

• (neregistrovaný)

17. 2. 2016 10:41

Dobrý den,

prosím o radu ohledně dokladu. Když vystavuji fakturu na konečné vyučtování a dám tam odečet zdaněné zálohy, tak se mi to v tabulce DPH celé vynuluje a zbyde jen základ minus základ ze zálohy a DPH je nula. (Příklad: Vystavená záloha: 12.100 Kč, zdanění přijaté platby: 10.000 Kč a DPH 2.100 Kč, na konečné faktuře se mi objeví jen základ těch 10.000 Kč minus 10.000 Kč). Je to tak správně? Nebo mám k této konečné faktuře udělat přílohu a tam vyčíslit celkový základ daně a DPH jak u celkového základu tak i u přijaté platby? Předem děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 2. 2016 11:27

Maxx (neregistrovaný)

Re: Vyst. faktura minus záloha - náležit
      Já si myslím, že to je dobře. Pokud je konečná fakturu na nulu - už žádný základ nezdaňujete.
      Daňový doklad k přijaté platbě jste poslala?

• 17. 2. 2016 11:54

martma (neregistrovaný)

Právěže jsem jej poslala, ale paní účetní na druhé straně se to nelíbí a říká, že tím pádem podle této konečné fakturu mají u nás přeplatek těch 2.100 Kč. Tak proto přemýšlím nad tou přílohou, kde to vše bude mít jasně popsáno.

• 17. 2. 2016 11:58

Maxx (neregistrovaný)

Oni poslali 12100, Vy jste poslala daňový doklad k přijaté platbě - 2100 kč DPH, 10000 základ. Oni si mohli uplatnit DPH - na účtu zaplacené zálohy jim mělo zbýt 10 000K. Těch 10 t. mají tady vyúčtováno na konečné faktuře.
      jestli si oni neuplatnili DPH z dokladu o přijaté platbě - tak ano, mají 2100Kč přeplatek.
      S KH si stejně nemůže uplatnit DPH z konečné faktury, ale z dokladu k přijaté platbě.
      Nemotá to ta protistrana?
      nevím, jen přemýšlím....

• 17. 2. 2016 12:02

martma (neregistrovaný)

Jo tak přesně tak jsem právě taky přemýšlela :-). Ale protistrana to nechápe... I tak Vám děkuji za odpověď (alespoň jsem se ujistila, že přemýšlím správně). Krásný den ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).