KH a neuplatnění celé výše DPH

• (neregistrovaný)

17. 2. 2016 11:00

Dobrý den, začala jsem váhat zda v příloze KH B.2. uvedu "použitý poměr" když neuplatňuji celou výši DPH, která je uvedena na přijaté faktuře. Jde mi např. o stravenky, u nich si DPH krátím. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 2. 2016 11:23

allli

Re: KH a neuplatnění celé výše DPH
      mám fakturu za stravování zaměstnanců a některé obědy jako repre a dala jsem "použit poměr" ANO

• 17. 2. 2016 11:47

2509X (neregistrovaný)

Děkuji :)
      >>Dobrý den, začala jsem váhat zda v příloze KH B.2.
      >>uvedu "použitý poměr" když neuplatňuji celou výši
      >>DPH,
      >>která je uvedena na přijaté faktuře. Jde mi např. o
      >>stravenky, u nich si DPH krátím. Děkuji
      >mám fakturu za stravování zaměstnanců a některé obědy
      >jako repre a dala jsem "použit poměr" ANO

• 17. 2. 2016 12:51

Verony (neregistrovaný)

Dobrý den, mohla bych, prosím, ještě poprosit o ujasnění?
      Když jsou na faktuře stravenky + provize + doprava a firma by se rozhodla, že DPH vůbec nebude uplatňovat, tak nejde do přiznání, takže ani do KH? Pokud by se rozhodla, že bude uplatňovat jen DPH z dopravy, tak se uvede použit poměr ANO?
      Děkuji za odpověď.

• 17. 2. 2016 14:21

Pichnat4

Jakmile se neuplatní DPH v plné výši jako je na DD, tak je vždy použit poměr. Neměl by toto ohlídat účetní program?

• 17. 2. 2016 14:27

Jana N. (neregistrovaný)

to není žádná pravda, i když neuplatním celé DPH jako je na DD, z důvodu např. na dokladu dvě plnění, jedno s daní , druhé taky, ale je pro soukromé využití, takže nárokuji jen část z DD , pouze skutečný nárok jaký mám, napíšu použi poměr NE

• 17. 2. 2016 14:48

allli

můžete se podívat do častých dotazů ke KH
      Dotaz 2 – poměrný nárok na odpočet daně
      (zveřejněn 11. srpna 2015)
      Jsem plátce a přijatá plnění jsem použil jak pro ekonomickou činnost, tak pro soukromé účely a tedy musím použít poměr podle § 75 zákona o DPH. Jak mám vykazovat příslušné hodnoty přijatých plnění do kontrolního hlášení?

Odpověď 2
      (zveřejněna 11. srpna 2015)
      Do kontrolního hlášení uvedete hodnotu odpočtu (tj. související základ daně a daň – dle sazby) v částečné (poměrné) výši.
      Pokud vyplňujete oddíl B.2. kontrolního hlášení, ve sloupci „Použit poměr“ uvedete v daném případě „ANO“.

Dotaz 3 – poměrný nárok na odpočet daně
      (zveřejněn 11. srpna 2015)
      Na obdrženém daňovém dokladu máme dvě uvedená plnění. Jedno za ubytovací služby spojené s ekonomickou činností plátce a druhé soukromé využití tenisového kurtu (kde není nárok na odpočet daně). Jedná se v této souvislosti o poměrný nárok na odpočet ve smyslu sloupce č. 11 oddílu B.2. kontrolního hlášení?

Odpověď 3
      (zveřejněna 11. srpna 2015)
      Nejedná, z daňového dokladu uvedete pouze skutečně uplatňovaný nárok na odpočet z ubytovacích služeb a v kolonce „Použit poměr“ zadáte „NE“.

• 17. 2. 2016 15:23

Vlad

Už nějakou dobu si marně lámu hlavu, proč tedy FS informace ve sloupci "Použit poměr" vlastně chce. Původně jsem se domníval, že kvůli tomu, když nebude sedět základ daně a daň s protistranou, aby bylo dáno najevo, že nesedí oprávněně, ale ve světle zveřejněných otázek a odpovědí je to nesmysl.

Albert Einstein údajně kdysi prohlásil, že pro něj osobně je nejnepochopitelnější věcí daňové přiznání. Ale to ještě nezažil kontrolní hlášení ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).