Daňové zvýhodnění na děti - kdo má nárok

• (neregistrovaný)

17. 2. 2016 15:08

Dobrý den, prosím Vás o rozřešení, jak je to:
    Zaměstnanec nastoupil dne 15.10.2015 do PP a do růžového Prohlášení uvedl 2 děti, na které si chce uplatňovat daňové zvýhodnění, doložil rodnými listy i potvrzením zaměstnavatele od manželky, že ona neuplatňuje. Dnes, 17.2.2016 mi volala jeho manželka, že si chce již za únorou výplatu zvýhodnění uplatnit u zaměstnavatele ona, zda bych jí poslala tedy potvrzení, že manžel neuplatňuje od 1.2.2016. Vyprávěla mi jak to u nich v domácnosti vypadá, ona se o kluky stará, on že má milenku, atd... Tak jsem vzala telefon a zaměstnanci oznámila, že od února 2016 požaduje zvýhodnění manželka a ať si tedy on příjde podepsat do Prohlášení, že si neuplatňuje od 1.2.2016 děti. Načež z jeho strany bylo zle, a že s tím nesouhlasí a nic nepodepíše... Pěkně Vás prosím, nemáte zkušenosti, jak se takováto věc řeší ? Kdo má nárok si 2 děti uplatnit ? Moc Vám děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 2. 2016 7:52

jasná. (neregistrovaný)

Re: Daňové zvýhodnění na děti - kdo má n
      Vy sama daňové zvýhodnění zrušit nemůžete, to by mohl pouze zaměstnanec zapsáním do prohlášení do změn str. 2. Manželce zaměstnance bych pouze doporučila, ať si nechá soudně svěřit děti do vlastní péče a na základě tohoto rozhodnutí byste přestala vašemu zaměstnanci daňové zvýhodnění uplatňovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).