Re:Odmítnuté KH a jedna nula navíc u DIČ
Prosím
Kdo našel chybu? Účetní? Správce daně?
Jak bylo posláno? Datovou schránkou nebo EPO?
Prošel soubor před odesláním přes kontrolu na EPO?
Resp.projela ho účetní před odesláním přes EPO?
Pouští EPO soubory s chybou v DIČ odběratele?
Re:Odmítnuté KH a jedna nula navíc u DIČ
Schválně jsem zkoušela přes EPO zadat do různých DIČ nulu navíc a nepustilo mě to ..... ani u FO, ani u PO - hlásilo mi to nesprávný formát. Ale netvrdím, že to odchytí vždy a všechno
Re: Kdo objevil chybu?
>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>
>>>>>>po odeslání KH jsem volala na finančák, KH odmítnuto,
>>>>>>beruška nevěděla proč, obě opocené, nakonec našla u
>>>>>>vydaných faktur u DIČ jednu nulu navíc, opraveno,
>>>>>>zasláno a mám měsíc klid. Takže doporučuji si
>>>>>>zavolat
>>>>>>a
>>>>>>nečekat na výzvu a společně dohledat, tedy pokud
>>>>>>budete
>>>>>>mít vstřícnou úřednici jako já na Pze 7.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>Hodně sil všem
>>>>>>
>>>>>>J
>>>>>Se tu již několik dní probírá, že berušky do KH
>>>>>nemají
>>>>>přístup a nevidí detaily. Tak jak mohla objevit
>>>>>chybu
>>>>>v DIČ? Já už se z toho fakt picnu....
>>>>
>>>>Prosím
>>>>
>>>>Kdo našel chybu? Účetní? Správce daně?
>>>>
>>>>Jak bylo posláno? Datovou schránkou nebo EPO?
>>>>
>>>>Prošel soubor před odesláním přes kontrolu na EPO?
>>>>Resp.projela ho účetní před odesláním přes EPO?
>>>>Pouští EPO soubory s chybou v DIČ odběratele?
>>>>
>>>
>>>Schválně jsem zkoušela přes EPO zadat do různých DIČ
>>>nulu navíc a nepustilo mě to ..... ani u FO, ani u PO
>>>-
>>>hlásilo mi to nesprávný formát. Ale netvrdím, že to
>>>odchytí vždy a všechno
>>
>>nám taky hlásí okamžitě špatné dič a nepustí dál
>>,takže posílám už bez zbytečných chyb (myslím těch
>>kromě
>>párování atd)
>Stále nevíme, kdo objevil tu jednu nulu navíc u DIČ??
Re: KH
>>Dobrý den,
>>
>>po odeslání KH jsem volala na finančák, KH odmítnuto,
>>beruška nevěděla proč, obě opocené, nakonec našla u
>>vydaných faktur u DIČ jednu nulu navíc, opraveno,
>>zasláno a mám měsíc klid. Takže doporučuji si zavolat
>>a
>>nečekat na výzvu a společně dohledat, tedy pokud
>>budete
>>mít vstřícnou úřednici jako já na Pze 7.
>>
>>
>>Hodně sil všem
>>
>>J
>
>Mohla byste prosím upřesnit, kdo přišel na chybu?
>Nezdá se mi, že by to mohla být úřednice, když nevidí
>celé KH (bezpečnost dat) a tudíž nemůže koukat do
>jednotlivých řádků.
Ach jo, a já dneska volala, jestli dorazilo DPH + KH, protože DPH, že dorazilo, už jsem věděla z Daňové informační schránky, mám to v došlých písemnostech, ale KH tam není. Paní na FÚ říkala, že to tam zatím nevidí, ani že by to došlo. Posílala jsem předevčírem, obojí ve 2 zprávách přímo z Pohody - zkontrolované přes EPO. Takže DPH dorazilo a KH zatím ne. Mám si zavolat v pondělí.
To asi nebyl omyl, pokud by kolegyně posílala přes EPO tak by jí to vůbec nepustilo - závažná chyba. Tím, že to poslala DS tak se to jako chybové ani nepřeklopilo do Pardubic a zřejmě to zůstalo zaseklé na FÚ P7. Je to jen domněnka ale rozhodně by ani v tomto případě neměl mít správce do KH přístup - i když v tomto případě to pomohlo. Na tohle asi přátelé z CML nepomysleli.
Hodně zdaru všem a jsem moc zvědavý na další informace.
Je to volaké čudné. Dnes mi úřednice na FÚ řekla, že oni vidí jen oddíl C, ostatní nevidí, což by bylo i logické, a to nejevila známky záměrného lhaní. V tomto případě však šlo podání ze sw natvrdo bez EPO kontroly. Nabízí se otázka, zda pro podání negenerované přímo z EPO (mám na mysli *.xml soubor), není nějaká programátorská chyba a jaksi neprobíhá šifrování, jak by mělo. Třeba programátoři účetních sw nedostali přesné technické informace a je tam "díra". Avšak možná je vysvětlení prostší, jak zmínil Milan68, a v datovce FÚ se prostě nakupilo podání, které bylo vyhodnoceno jako nepodané a tak "zůstalo na místě" a žádný algoritmus jej nezpracoval. I přesto je tristní, že by k takovému souboru měl mít přístup kdekdo z FÚ. To by prostě bylo narušení bezpečnosti jak hrom.
A jen drobná poznámka. Money má možnost kontroly DIČ před samotným vygenerováním KH. Tam by se taková chyba měla zachytit. Pokud se tedy jednalo o znak navíc.
No, hmatatelného bohužel nemáme nic :-( .
níže JN píše:
V út jsem odeslala KH a dnes volala, zda dorazilo. Ano, ale prý je tam chyba, neví kde, musí se poptat, pak volala, že navíc nula v DIČ, myslela jsem, že u našeho DIČ ona mi řekla konkrétní vydanou fakturu.
Možná má FÚ horkou linku do Pardubic, kde třeba mohou sdělit chybnou větu (řádek), nebo správcům chodí automaticky chybová hláška při vadném pokusu podání (ale to se mi nezdá, jak by věděli konkrétní řádek a konkrétní údaj).
paní JN, to by stálo za prošetření, nejlépe vše zadokumentovat
To bude asi bermudský trojúhelník - KH mizí a zase se nečekaně objevuje :-(.
Zřejmě platí Murphyho zákony o daních:
Systémová pravidla daňového přiznání (pravděpodobně od D.D. Sharma, přesněji nedoloženo)
1. V daňovém přiznání je vždy špatné nějaké číslo.
2. Pokud v daňovém přiznání není špatné nějaké číslo, je v něm jistě špatný nějaký text.
3. Pokud v daňovém přiznání není špatné číslo ani špatný text, pak jistě chybí podpis.
4. Pokud v daňovém přiznání není špatné číslo ani špatný text a nechybí podpis, jistě chybí přílohy.
5. Pokud v daňovém přiznání není špatné číslo ani špatný text a nechybí podpis ani přílohy, pak jistě bylo podáno po lhůtě.
6. Pokud v daňovém přiznání není špatné číslo ani špatný text a nechybí podpis ani přílohy a bylo podáno ve lhůtě, pak jde jistě o důsledný podvod.
7. Nejde-li ani o podvod, pak dokument nepochybně není daňovým přiznáním.
Můžu se zeptat - to jste odeslala KH, pak zavolal správkyni a ptala jste se jí, jestli máte odesláno? A kontrolovaly jste co? Jestli vidí stejná čísla jako jste poslala nebo jednotlivé řádky jste spolu odškrtaly?
Nějak to nemůžu pochopit.
Už z toho trojího kontrolování všech faktur asi blbnu....
Děkuji za objasnění
Moderátor: Pište výstižné nadpisy!
Upozornění moderátora - piště výstižné nadpisy! Váš nadpis KH je příliš stručný a problematika KH je velmi široká.
V nadpisu vyjádřete co nejpřesněji, čeho se váš problém týká. Vynechte slova jako prosím pomoc - to si nechte do textu dotazu.
Dotazy, které neodpovídají pravidlům diskuze, mohou být bez varování mazány!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 2. 2016 12:41
Dobrý den,
po odeslání KH jsem volala na finančák, KH odmítnuto, beruška nevěděla proč, obě opocené, nakonec našla u vydaných faktur u DIČ jednu nulu navíc, opraveno, zasláno a mám měsíc klid. Takže doporučuji si zavolat a nečekat na výzvu a společně dohledat, tedy pokud budete mít vstřícnou úřednici jako já na Pze 7.
Hodně sil všem
J