Re: KH - platební kalendář a DUZP X DPPD
Aha, škoda, já si v ostatních pohledávkách vytvořím PK bez předkontace a pak dám zaúčtovat bez vazby, no a pak do vystavených faktur opisuju 12x a vzhledem k tomu že Pk je přes 300 je to dost opruz.
K vašemu dotazu, ano, DPPD je den přijetí platby, ale za podmínky v §31a ZDPH, že platba proběhne před DUZP. pokud zaplatí později, je podle mého názoru DPPD= DUZP
Já bych to také tak udělala, když poskytuji službu, která je hrazena pevnou měsíční částkou tak jsme dle mého povinna odvést daň nejpozději ke konci měsíce, Tak toto DUZP uvedu jako DPPD do sekce A4, ale druhá strana jej uhradí až následující měsíc a tudíž si do KH uveden Datum úhrady jako DUZP. Mám pravdu? A v této chvíli vznikne problém.
Ano, ale chyba bude na té druhé straně, vy pošlete na případnou výzvu odpověď, že trváte na tom, co jste podali. Protože i druhá strana by měla znát zákon o DPH :o) a v případě, že zaplatí až po DUZP, tak by měla uvádět DPPDD=DUZP.
Taky jsem nachystaná, že mě bude CML vyzývat....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 2. 2016 12:46
Dobrý den, řeším zda když vydám platební kalendář s rozpisem plateb na celý rok (leden, únor...), vždy musím odvést DPH v daném měsíci nebo až když přijde platba?
Do KH by mi mělo vstupovat jako DPPD datum přijetí platby, ovšem prg. pohoda tam dává DUZP, které zadám hned při vystavení dokladu. Takže jsem nucena každý měsíc DPPD upravit, ale nastává problém když zaplatí leden v únoru, nebo vůbec. Jak to máte Vy? Děkuji