Re: Zálohy RWE, ČEZ-splátkový kalendář
>Prosím, zálohy RWE, ČEZ-splátkový kalendář do 10-tis.
>B2
Opravdu je to splátkový kalendář podle ZDPH?
Nebo je to rozpis záloh?
§ 31
Splátkový kalendář
Splátkový kalendář je daňovým dokladem, pokud
a) obsahuje náležitosti daňového dokladu a
b) tvoří součást nájemní smlouvy nebo je na něj v těchto smlouvách výslovně odkazováno.
>Zálohy voda- doklad o př. platbě do 10-tis. B3
>Mám to dobře nebo blbě?
>Zdenka
RWE-daňový doklad č.....platební kalendář
ČEZ-platební kalendář
Voda-platební kalendář- tady nám vystavují doklad o přijaté platbě.
Proto tady tápu, dříve jsem to naúčtovala bez nějakých problémů, ale to KH.
Pomozte mě prosím, děkuji,
Zdenka
K platebnímu kalendáři se doklad o přijaté platbě nevystavuje.
Musíte sečíst jednotlivé platby z platebního kalendáře - podle toho, zda jsou pod limitem nebo nad limitem, tam se jednotlivé platby do KH dostanou. Datum, který má být v KH uveden, je datum přijetí platby energetickou společností, nikoli den, kdy odepíšete z účtu.
Ev.č. DD bývá na dokladu vlevo nahoře "daňový doklad č. ......."
Můžete uvést bez počátečních nul.
Souhlasíte ostatní??
Též jsem si myslela, že budeme kvůli KH zjišťovat datum, kdy došlo k druhé straně. Podle povídání finanční správy nemusíme, pro KH si vystačíme s datem, kdy bude u nás částka odepsána z bankovního účtu. Ale i tak to bude nanic, protože pro možnost odpočtu DPH stejně budete to datum, kdy bylo na druhé straně připsáno, potřebovat znát.
Spíš mě mrzí, že účetní neumí rozeznat splátkový kalendář od platebního kalendáře. A na základě špatných informací se nedá dost dobře správně odpovídat.
Doporučuji tázající, aby si přečetla povídání finanční správy na jejich stránkách, nic jiného k tomu nyní není k dispozici.
Jsem z toho jelen.Bohužel školení jsem neměla. Mám též platební kalendáře na vodu a energie na období např. 4/2015-3/2016 ...měsíční platby (1340, 5820kč) jsou menší než 10000, ale celková suma platebního kalendáře je samozřejmě vyšší. Vůbec nerozumím co mám tedy uvádět do KH, Prosím pomožte.
Paní AIP, to co jsem napsala výše. A zkuste si najít povídání o platebním kalendáři na stránkách FS - aktuality ke KH. Určitě vám to potom bude jasné.
Ještě dávám odkaz na článek:
http://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi-mzdy/dph/platebni-a-splatkovy-kalendar-v-kontrolnim-hlaseni/
Bez nastudování se neobejdete. L.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 2. 2016 23:32
Prosím, zálohy RWE, ČEZ-splátkový kalendář do 10-tis. B2
Zálohy voda- doklad o př. platbě do 10-tis. B3
Mám to dobře nebo blbě?
Zdenka