Re: Odeslání KN z Pohody
Dobrý den, mám také Pohodu, KH jsem si stáhla do xml., načetla na portále daňové správy do EPO2, nechala zkontrolovat, v protokolu chyb bylo vše OK, tak jsem dala znova uložit soubor k odeslání přes DS a pošlu takto zkontrolovaný soubor datovou schránkou. A uvidíme, co se bude dít.
Jste moc hodná za upozornění, mám zatrženo komunikaci s DS, ihned taky zruším. Přeji hezký víkend.
Neukládejte na plochu, ukládejte do složky, kterou si vytvoříte pro podání DPH odesílané na FÚ
Stejně si musíte vytvořit složku, kde budete mít pro jednotlivá podání na FÚ zazálohované soubory zfo / zprávu a doručenku + zaslaný soubor xml.
OT: Když se s PC něco stane, tak se toho dá hodně z disku zachránit, ale z plochy nezachráníte vůbec nic.
>>>>>Dobrý den, prosím o radu a názor, hlavně Lenku28,
>>>>>protože pracuje v Pohodě.
>>>>>Budete posílat KH přímo z Pohody do datovek? Nebo
>>>>>doporučujete jiný postup. Moc děkuji. Víte, s
>>>>>technikou si
>>>>>moc netykám.
>>>>
>>>>Dobrý den, mám také Pohodu, KH jsem si stáhla do
>>>>xml.,
>>>>načetla na portále daňové správy do EPO2, nechala
>>>>zkontrolovat, v protokolu chyb bylo vše OK, tak jsem
>>>>dala
>>>>znova uložit soubor k odeslání přes DS a pošlu takto
>>>>zkontrolovaný soubor datovou schránkou. A uvidíme, co
>>>>se bude dít.
>>>
>>>A ještě doplním, dejte si pozor, pokud máte v Pohodě
>>>trvale zatrhnutou komunikaci s DS, tak Pohoda
>>>automaticky stahuje došlé zprávy v DS a ty jsou pak
>>>doručené, i
>>>když vy sama se do DS nepřihlásíte. Já už jsem to
>>>zaškrtnutí zrušila.
>>Dobrý den,
>>také máme POHODA, kontrola přes EPO v pořádku, pak
>>uložila ve formátu .xml na plochu a po přihlášení do
>>DS
>>odeslala s Přiznání DPH ... je tento postup v
>>pořádku?
>>Děkuji Jana
>
>Neukládejte na plochu, ukládejte do složky, kterou si
>vytvoříte pro podání DPH odesílané na FÚ
>
>Stejně si musíte vytvořit složku, kde budete mít pro
>jednotlivá podání na FÚ zazálohované soubory zfo /
>zprávu a doručenku + zaslaný soubor xml.
>
>
>OT: Když se s PC něco stane, tak se toho dá hodně z
>disku zachránit, ale z plochy nezachráníte vůbec nic.
Děkuji moc, mám vytvořený Soubor Kontrolní hlášení-rok 2016. Přes EPO proběhne kontrola a uložím KH v .xml do daného souboru. Přes DS odešlu a uložím doručenku také do souboru Kontrolní hlášení. A zazálohované soubory zfo, se vytvoří v kterém okamžiku / v EPO, v DS /... děkuji moc Jana
>
Jestli se můžu přidat s poznatkem - nabízí se nám také odeslání přímo z portálu - odeslání písemnosti - ověření identity do datové schránky - na to když kliknete - podat, otevře se nabídka pro vstup do DS a tam jen dáte ano. Pořád jsem se tomu bránila, že nemám v DS nic - ale včera jsem to opět zkusila a dá se vytisknout opis el. potvrzení podání a další opisy tiskopisů. Je to rychlejší a bezpečnější.
Totiž řešila jsem s paní na FU, že ač mi portál zkontroloval, podala jsem z.č. bez chyby, jim došel špatný formát adresy....
A prý se může stávat, že při dalším ukládání z portálu a samostatném odesílání z datovky, se něco může vytratit....
Re: OT: Odeslání KN přes EPO nebo DS ?
Některým klientům zasílám soubory, zkontrolované přes EPO k zaslání jejich DS. Některým klientům jsem zasílala podání rovnou přes EPO. Schválně uvádím minulý čas, protože je nejvyšší čas na změnu.
O víkendu si stáhnu SW datovka.cz a pokusím se zjistit, zda funguje i pro pověřené osoby (kukátka).
Já jsem nezrušila, ale dala jsem interval pro kontrolu zpráv 864000 sekund=10 dní- kdy je beztak doručeno fikcí,nechci o pohodlí posílání přímo z programu přijít, snad to trochu pomůže, navíc mi chodí upozorňující SMSky, když do DS dorazí nová zpráva.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 2. 2016 6:34
Dobrý den, prosím o radu a názor, hlavně Lenku28, protože pracuje v Pohodě.
Budete posílat KH přímo z Pohody do datovek? Nebo doporučujete jiný postup. Moc děkuji. Víte, s technikou si moc netykám.