DPFO-vedlejší činnost

• (neregistrovaný)

19. 2. 2016 8:12

Jsem zaměstnanec a v práci mi provedli roční zúčtování dani.
    dílčí základ daně 362 616-40442(úroky z úvěru)=322100základ daně
    daň po slevě23475-sražené zálohy 29625=6150mi bylo vráceno ve mzdě. Musím podat daňové přiznání z vedlejší činnosti. Mám v příznání úvést úroky a na ř.84úhrn sražených záloh 23475. Nějak mi to nevychází nevím kam zahrnout částku 6150přeplatek na dani.
    Musím přiložit k DPFO na fú smlouvu z hypotéky a potvrzení o zaplacených úrocích nebo stačí výpočet daně a daňového zvýhodnění ze zaměstnání. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2016 8:17

jasná. (neregistrovaný)

Re: DPFO-vedlejší činnost
      Na ř. 84 snížíte sráženou zálohu na dani o vyplacený přeplatek.

• 19. 2. 2016 8:17

jukk (neregistrovaný)

Jestli jste měl povinnost podat DP, tak jste neměl v práci žádat o provedení RZD. Do DP uvedete úroky a snížíte zálohy o přeplatek daně

• 19. 2. 2016 8:31

ahard (neregistrovaný)

Děkuji. Musím na fú doložit smlouvu z hypotéky a potvrzené úroky, nebo stačí výpočet daně ze zaměstnání? RZD jsem si nechala udělat v zaměstnání, kde každý rok uplatňuji hypotéku. Navíc od 4/2015 jsem jako vedlejší OSVČ. Vadí to?

• 19. 2. 2016 8:46

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Musíte přiložit k Přiznání k dani z příjmu FO jako přílohu originál / stejnopis potvrzení o zaplacených úrokách. Snad Vám ho banka vystaví. Mzdová účetní Vašeho zaměstnavatele musí originál, který jste jí předal k ročnímu zúčtování daně nechat založený u tohoto zúčtování.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).