Re: Poměrná část DPH - KH
--------------------
Záleží na způsobu účtování:
1) buď na faktuře uplatňuji jen část DPH, pak bych zaškrtla poměr ANO a napsala jen skutečně uplatněné DPH
NEBO
Nárokuju si v plné výši, poměr pak nezaškrtávám a vystavuji doklad o přijaté platbě, který dávám na výstup
Re: Poměrná část DPH - KH
Paní Alli a můžu to tak udělat, i když o odvodu na výstupu účtuji jen interním dokladem? V DPH to tak dělám, ale u KH si tím nejsem jistá.
moc děkuji za pochvalu
>>>>>Dobrý den, pokud mám přijatou fakturu, kde si sice
>>>>>nárokuju celé DPH, ale část z něj v tom samém
>>>>>přiznání
>>>>>zase odvádím (obědy dané zaměstnancům k úhradě), dám
>>>>>do
>>>>>KH jen tu rozdílovou část ZD a daně, ze které si ve
>>>>>výsledku nárokuji vratku, zaškrtnu Poměr ANO nebo tam
>>>>>uvedu fakturu v plné výši a dám Poměr ANO?
>>>>>Můžete mi prosím někdo poradit?
>>>>fakturu v plné výši a poměr NE do B.2- nárok na
>>>>odpočet je v plné výši
>>>>odvod DPH na výstupu uvádíte v jiném ř. přiznání a do
>>>>KH A.5
>>>Paní Alli a můžu to tak udělat, i když o odvodu na
>>>výstupu účtuji jen interním dokladem? V DPH to tak
>>>dělám,
>>>ale u KH si tím nejsem jistá.
>>ano, odvod na výstupu je v ř. 1, příp. 2 přiznání a v
>>KH patří do A.5, kdežto nárok na odpočet je v ř. 40,
>>příp. 41 přiznání a v KH B.2
>>jde o 2 různé doklady - doklad o použití a daňový
>>doklad od dodavatele, nelze ta plnění slučovat
>Paní Alli, jste poklad, mockrát Vám děkuji a přeji
>pěkný den
Re: moc děkuji za pochvalu
ještě bych měla k Vaší diskusi dotaz - u přijatých plnění do 10 tis. - tu část kterou nárokuji do B3 a kterou int. dokladem účtuji odvod (úhrada zam-cem) půjde do A5? Nedávno tu byl názor, že do A5 vůbec nepatří a je lepší zúčtovat přímo ve faktuře a jen ten rozdíl dát do B3. děkuji za názory.
Paní Alli, jen tak pro jistotu, pokud ale tato faktura nižší než 10.000 Kč, půjde do B3, je to tak? Udělala jsem to tak, jak radíte Vy, ale vzhledem k tomu, že je faktura za nižší částku, mám ji celou v B3 (tak, jak je vystavená od dodavatele) a interní doklad na část hrazenou zaměstnanci je v A5. Je to tak správně?
Pro upřesnění - já jsem také původně takto chtěla poslat, nicméně zde v diskusi to zpochybnili, nejsem tak zkušená, takže neradím, jen získávám info a názory. Aby to nebylo až tak jednoduché, tak někdo vůbec daň z provize nenárokuje ani částečně a celý problém s KH tím odpadá.
Dotaz byl původně na fa nad 10 tis. ale v diskusi je patrné, že A5 je dle diskutujících špatně. Osobně volám daň. poradci, co řekne, tak to udělám. Hezký den.
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1370166
a který diskutující A5 zpochybnil? A.5 je pro doklad o použití na odvod DPH ze stravování zaměstnanců
odborníci mirka, Daniela ani tečka tam nic takového neuvádějí - spíše se baví, zda uplatnit nárok na odpočet u provize
a nakonec je velký rozdíl, zda poskytujete zaměstanancům stravování nebo stravenky (ceniny)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 2. 2016 10:07
Dobrý den, pokud mám přijatou fakturu, kde si sice nárokuju celé DPH, ale část z něj v tom samém přiznání zase odvádím (obědy dané zaměstnancům k úhradě), dám do KH jen tu rozdílovou část ZD a daně, ze které si ve výsledku nárokuji vratku, zaškrtnu Poměr ANO nebo tam uvedu fakturu v plné výši a dám Poměr ANO?
Můžete mi prosím někdo poradit?